- FCV Dender KSV Oudenaarde

- zaterdag 1 april 2017 om 20u00

FC Dender haalde het vorig weekend met een nipte Arsenal score van Patro Eisden Maasmechelen, in de laatste minuten van de wedstrijd kon Cocchiere de 0-1 op het scorebord brengen.
Andel Sarr werd uit voorzorg op de bank geposteerd. Door deze overwinning en het gelijkspel van Heist telt FC 4 punten meer dan de naaste achtervolger.
Op de zesde plaats staat Oudenaarde, de tegenstander van zaterdag aanstaande, het telt drie overwinningen, 9 punten, minder dan FC Dender.
De laatste weken was het in de winning mood want het behaalde vier overwinningen op rij maar aan deze mooie reeks kwam vorig weekend een einde door thuis 1-1 gelijk te spelen tegen Sprimont.
Oudenaarde kende een moeizaam seizoenbegin, tijdens de eerste zeven wedstrijden werd er slechts eenmaal gewonnen, 0-3 tegen Coxyde.
Oudenaarde scoorde tot dusver reeds 44 doelpunten, hiervoor kon coach Stefan Leleu vooral rekenen op Dempsey Vervaecke, 13, die al zes seizoenen lang de Oudenaardse kleuren verdedigt.
De heenwedstrijd aan de boorden van de Schelde eindigde in het voordeel van FC Dender, Andel Sarr scoorde er al na zeven minuten en FC wist tot het einde van de wedstrijd Oudenaarde uit de gevarenzone voor Xavier Gies te houden, het bleef dus 0-1.
Daar de sportieve cel zijn gedachten op de eindronde gezet heeft moet er nu zaterdag opnieuw gewonnen worden. 

OPSTELLINGEN

Foto's

Video