- FC Seraing FCV Dender

- zaterdag 29 april 2017 om 20u00

FC kon vorig weekend zekerheid hebben i.v.m. de deelname aan de Play Off in onze reeks, het liep echter in de extra tijd op een counter waardoor de wedstrijd tegen Hamme op een 2-2 gelijkspel eindigde!
Een grote ontgoocheling in de FC-catacomben was het resultaat. Blijkbaar bleek de afwezigheid Gies en Meeus toch zwaarder te wegen dan aanvankelijk gedacht.
Eerste achtervolger Heist won zijn wedstrijd tegen Geel met 1-2 waardoor het op twee punten naderde van FC Dender, daar Heist met een identiek aantal gewonnen wedstrijden staat is voor FC een gelijkspel eventueel niet voldoende!
De opdracht luidt nu “minstens evengoed doen dan KSK Heist”.
Tegenstander in de 30e wedstrijd is FC Seraing dat vorig weekend tegen WS Brussels gelijkspeelde, 2-2. Hierdoor komen de Luikenaars niet meer in aanmerking voor de Play Off.
Seraing bengelde een gans seizoen in de grijze middenmoot van het algemeen klassement maar kwam de laatste weken plots opzetten en wierp zich ineens op als een ernstige kandidaat voor de Play Off. De laatste twee weken liep het echter fout want het geraakte tegen Sprimont en WSB niet verder dan een gelijkspel.
Op Swerts en Geye na lopen er weinig gekende namen rond in het Stade du Pairay. Het is een team met een gemiddelde leeftijd van 23 jaar, FC Dender telt een ietsje minder levenservaring.
De doelpuntenmakers van dienst komen hoofdzakelijk uit het aanvallend compartiment, Geye (7), Cuypers (6) en Faye (4) toonden er zich het productiefst. Seraing is ook een team dat meer punten uit dan thuis behaalde.
Op defensief vlak staat het met 35 tegendoelpunten heel sterk, enkel de top drie presteerde beter.
Ook FC Dender wist in de heenronde, thuis, niet te scoren tegen Seraing, 0-0.
Onze coach en spelers wensen niets liever dan de eindronde te spelen, er werd deze week dan ook een serieus tandje bijgestoken op training.
Meeus en Gies keren terug uit schorsing, toch moet er opnieuw gesleuteld worden want deze keer zijn Tarfi en Nicaise geschorst.
Op Pé en Marin na is de gekwetstenboeg leeg.
SUPPORTERS OP POST!

Wedstrijdleiding:
REF: VAN EMELEN GILLES
AR1: VAN WYMEERSCH DIMITRI
AR2: ZAMBUTO THOMAS

OPSTELLINGEN

Foto's

Video