1 - 0 FC Dender SK Deinze

Van Roy Stadion - zaterdag 9 september 2017 om 20u00

Na een oponthoud van één speeldag gaat voor FC Dender op 9 september de competitie van start. FC zag zijn eerste wedstrijd uitgesteld worden omdat tegenstander E. Aalst geconfronteerd werd met stadion- en veiligheidsproblemen om de derby ordentelijk te kunnen laten doorgaan.

De “tweede” tegenstander van het seizoen 2017 – 2018 is KSK Deinze, we ontvangen dus meteen een topper uit onze reeks.
Deinze windt er geen doekjes om en wil maar al te graag zo snel mogelijk de promotie maken naar het profvoetbal.
Vorig seizoen draaide het vlot mee in de top vier van het klassement maar wegens een klacht i.v.m. een speler die onterecht opgesteld werd viel het plots terug naar de laatste plaats, was het ineens zijn motivatie kwijt en leek het een vogel voor de kat maar gelukkig werd het puntenverlies ongedaan gemaakt en bleef Deinze in de Eerste Amateurklasse.
Dat het Deinze menens is blijkt ook uit de transfers die het tijdens het tussenseizoen realiseerde, Lallemand, Romero, Challouk, Goossens en Brulmans zijn allemaal ronkende namen die hun plaats meer dan waard zijn in onze reeks! Lallemand (speelde vorig seizoen met RAFC kampioen) en Romero (ex-Anderlecht en Gent werd ook gevolgd door FC Dender) stonden vorig weekend direct al aan het kanon in de met 2-0 gewonnen wedstrijd tegen een andere topploeg uit onze reeks, nl. Dessel Sport.
Was de oefencampagne nog  wisselvallig, de competitiestart werd alleszins niet gemist!

Ook FC wisselde tijdens de oefencampagne ook goede met mindere momenten af, maar daarom noemt het dan ook “oefencampagne”…
De tweede helft van de laatste oefenmatch, tegen eersteklasser Exc. Moeskroen, mogen we alvast als heel goed bestempelen, er werd dan ook met 2 – 0 gewonnen.
FC wist grotendeels de kern van vorig seizoen samen te houden en versterkte zich met enkele getalenteerde spelers, nl. de doelmannen Van Gerven en Knipping, de verdedigers Vervoort en Vanthournout en de offensieve spelers Mba en M’Barki.
Ook onze middenvelder Julien Pé mogen we als een versterking beschouwen want vorig seizoen was hij quasi de ganse periode wegens kwetsuur non-actief.
Wat mogen we van FC Dender dit seizoen verwachten?
FC liet vorig seizoen mooie zaken zien en miste op een haar na de Play Offs, de titel op zich was vorig seizoen een utopie en was sowieso voor Beerschot Wilrijk weggelegd. Beerschot had zo goed als geen concurrentie aan de andere ploegen en speelde los kampioen.
Met degradant Lommel is meteen al de naam van één grote titelkandidaat gevallen. Van de ploegen die vorig seizoen de top vier speelden, Virton, Dessel en Heist, wordt nu ook een hoofdrol verwacht, net zoals van KSK Deinze.
Uiteraard kunnen er zich nog andere ploegen in het titeldebat mengen.
FC hoopt minstens evengoed te doen dan vorig seizoen, laten we zelfs hopen op dat beetje meer waardoor de Play Offs tot de mogelijkheden behoort, maar laat ons vooral hopen op een aardig potje voetbal, met veel voetbal- en ander plezier, in ons Van Roy stadion!
Nu zaterdag rekenen we dan ook al op jullie aanwezigheid in onze tribunes.
SUPPORTERS OP POST!

 

Foto voorbeschouwing

Zaterdag tgv de wedstrijd tegen Deinze doet de kantine o.l.v. Luc Van Damme een extraatje en biedt het kantinepersoneel de supporters een dansavond aan, er wordt dus na de wedstrijd een DJ voorzien die muziek gaat brengen uit de eighties & nineties. 
Onze U10 zorgen voor de begeleiding van de spelers op het plein.

 
Ook even ter info meegeven dat er vanaf dit seizoen niet 15 maar 18 spelers op het scheidsrechterblad mogen ingevuld worden. Vorig weekend leerde ons dat niet alle ploegen 18 spelers op het matchblad zetten.

Historiek:        
Sat 28/01/17 Deinze 0 - 0 Dender
Sat 24/09/16 Dender 1 - 2 Deinze
Sun 08/02/15 Dender 1 - 0 Deinze
Sat 13/09/14 Deinze 2 - 0 Dender
Fri 14/02/14 Deinze 1 - 1 Dender
Sun 22/09/13 Dender 0 - 4 Deinze
Iedere voetbalfan zal wel het regels i.v.m. rangschikking, promotie en degradatie in de Eerste Amateurklasse kennen, maar voor alle duidelijkheid geven we het hieronder nog eens mee.
Reglement:
 
Reeks:
Bestaat uit 16 ploegen, spelen heen en terug tegen mekaar, elke ploeg speelt 30 wedstrijden.
 
Punten:
3 punten voor winst, 1 voor gelijkspel, 0 voor verlies.
 
Rangschikking:
1. Gewonnen punten; 2. Gewonnen wedstrijden; 3. Doelpuntensaldo; 4. Gescoorde doelpunten; 5. Gescoorde doelpunten op verplaatsing; 6. Gewonnen wedstrijden op verplaatsing; 7. Testwedstrijd.
 
Promotie naar 1B:
De plaatsen 1-4 nemen deel aan de Play-off voor promotie naar 1B. *
Play-off:
4 teams spelen heen en terug tegen elkaar, spelen dus elk 6 wedstrijden, met halvering van de punten uit het algemeen klassement, punten worden eventueel afgerond naar boven, de andere gegevens uit de algemene rangschikking worden op 0 gezet.
 
Rangschikking Play Off:
1. Gewonnen punten; 2. Het team zonder afgeronde punten naar boven staat vóór het team met afgeronde punten naar boven; 3. Gewonnen wedstrijden; 4. Doelpuntensaldo; 5. Gescoorde doelpunten; 6. Gescoorde doelpunten op verplaatsing; 7. Gewonnen wedstrijden op verplaatsing; 8. Testwedstrijd.
 
Winnaar Play-off vervangt de degradant uit 1B. 
 

* Verplichtingen voor de club die stijgt naar de afdeling profvoetbal 1B:
+ De kampioen van de afdeling 1ste klasse amateurs stijgt naar de afdeling profvoetbal 1B, op voorwaarde dat hij minstens de licentie van profvoetbal 1B heeft bekomen, ongeacht de licentie die de daler uit de afdeling profvoetbal 1B, die hij vervangt, heeft bekomen.
+ Indien de kampioen van de 1ste klasse amateurs niet minstens de licentie 1B voor het profvoetbal heeft bekomen zal hij worden vervangen door de best geplaatste club die minstens de licentie 1B voor het profvoetbal heeft bekomen.

Degradatie uit Eerste Amateur:
Plaats 13 neemt deel aan de Play-off tegen de winnaar van de eindronde in Tweede Amateur, winnaar blijft in of stijgt naar Eerste Amateur.
Plaatsen 14-16 degraderen rechtstreeks naar Tweede Amateur.

OPSTELLINGEN

 • Van Gerven
 • Hias (69')
 • Vanthournout
 • M'Barki
 • Tarfi
 • Cocchiere (80')
 • Meeus
 • Sterckx
 • Sarr (90')
 • Vervoort
 • Bogaerts
 • Knipping
 • Nicaise
 • Goffin
 • Van Der Straeten
 • N'Doumbou
Chris Janssens

 • Vandenberghe
 • Goossens
 • Lievens
 • De Greef
 • Janssens
 • Van Walle
 • Lallemand
 • Brulmans
 • Vandecasteele
 • Mezine
 • Romero Gomez
 • Frans
 • Libbrecht
 • Bael
 • Mertens
 • Challouk
 • Van Steenkiste
Regi Van Acker

DOELPUNTEN

 • 85' N'Doumbou

GELE KAARTEN

 • 40' M'Barki
 • 89' Sterckx
 • 90' N'Doumbou

VERVANGINGEN

 • 69' Nicaise
 • 80' N'Doumbou
 • 90' Pé

FC kreeg voor zijn eerste wedstrijd van het seizoen 2017-2018 onmiddellijk al een zware tegenstander voorgeschoteld. SK Deinze was in het verleden telkens al een zware kluif en nu het dit seizoen zijn zinnen op de promotie gezet heeft des te meer een zware dobber.
Deinze won vorig weekend met 2-0 tegen Dessel Sport en kon dus met veel vertrouwen afzakken naar het Van Roy stadion.
Chris Janssens kon geen beroep doen op de gekwetsten Gies en De Almeida. Hij zette zes reservespelers op het scheidsrechterblad waaronder youngster Michiel Van der Straeten.
 
FC begon snedig aan de wedstrijd en al na vijf minuten draaide Tarfi een bal net naast de kruising. Vijf minuten later was er een nieuwe actie van Tarfi, hij slalomde iedereen voorbij maar zag zijn knal langs de verkeerde kant van de paal naast doel gaan. Voor Deinze plaatste Romero een voorzet naast doel. Na twintig minuten, een heel grote kans voor Sterckx maar ook zijn poging ging naast.
M’Barki, die zijn opponenten alle kleuren van de regenboog liet zien, dribbelde zich tot net naast de kooi van Vandenberghe maar zijn laatste pass bereikte niemand. Een volgende identieke actie van M’Barki knalde hij zelf op de doelman.
Vinnige eerste helft van een sterk FC leverde geen doelpunten op.
 
De tweede helft begon veel rustiger dan de eerste, beiden ploegen leken op zekerheid te spelen en de kansen waren dan ook zeldzamer. Tarfi probeerde Sarr te bereiken maar de listige pass werd toch onderschept. Hias kopte een corner naast doel. Met nog twintig minuten te gaan moest onze gekwetste kapitein Hias de wedstrijd staken, Nicaise nam de plaats van Vervoort in die zelf doorschoof naar de rechtsachter plek van Hias. Voor Deinze lobde Mezine de bal over doel.
Met nog tien minuten te gaan werd Cocchiere vervangen door de bedrijvige N’Doumbou, een gouden wissel zou iets nadien blijken. Na een collectieve aanval belandde de bal via Tarfi bij N’Doumbou die in één tijd de bal via de paal voorbij de bezoekende doelman knalde, 1-0 en nog vijf minuten te gaan. Deinze zette nu alles op alles maar Van Gerven stond pal en haalde met een sublieme reflex een schot uit doel. Deinze claimde nog een penalty maar ook deze keer, net zoals FC eerder in de wedstrijd, wimpelde de scheidsrechter het protest weg.
 
We zagen twee sterke teams aan het werk, maar op basis van de eerste helft en het aantal gecreëerde kansen een verdiende overwinning voor FC. Vooral in de eerste helft brachten onze blauw zwarte jongens mooi voetbal maar ontbrak de efficiëntie.
De afwezigen hadden ongelijk bij deze uiterst spannende wedstrijd!

De volgende wedstrijd heeft opnieuw plaats in het Van Roy stadion, tegenstander is Patro Eisden Maasmechelen dat dit weekend zwaar de boot in ging, 1-5, tegen titelkandidaat nummer 1 Lommel.

***************************************************************************************************************************************

FC wint van een sterk Deinze met 1-0. Vooral in de eerste helft brachten onze blauw-zwarte jongens mooi voetbal, maar ontbrak de efficiëntie.
In de tweede helft was de wedstrijd meer in evenwicht en het was Alexander N'Doumbou die net na zijn invalbeurt een lage voorzet van Tarfi via de paal kon binnen trappen. Het was zijn eerste doelpunt voor FC en dat levert meteen 3 punten op.


EINDE


Tweede helft

90' Van Gerven met een ultieme redding!
90' Pé komt erin. Zijn eerste competitieminuten na een jaar inactiviteit. Sarr gaat eruit. 
88' Er komt nog een spannend slot. Lievens knalt naast. Sterckx en N'Doumbou pakken geel. 
85' Het bleek een gouden wissel te zijn. Alexander N'Doumbou scoort! Een assist van Tarfi plaatst hij paal binnen! 1-0! 
80' Mezine lobt over doel voor Deinze. N'Doumbou komt erin voor Cocchiere. 
69' Hias moet gekwest naar de kant. Nicaise neemt zijn plaats in. 
60' Hias kopt een hoekschop naast. 
57' Tarfi probeert Sarr te bereiken, maar de bal wordt onderschept.
Dezelfde 22 acteurs zijn uit de kleedkamer gekomen en het is Deinze die nu de match in handen probeert te nemen.
46' De bal rolt weer!

RUST

Eerste helft

We gaan rusten met een 0-0 stand. FC speelt mooi voetbal, maar dat levert in de zone van de waarheid voorlopig niet veel op. De afwerking zal in de tweede helft opgeschroefd moeten worden!

28' Dit keer gaat M'Barki zelf op zoek naar het doel, hij dribbelt, maar besluit op de keeper.
32' M'Barki laat mooi dingen zien op de flank. Ditmaal zet hij voor, maar er is niemand gevolgd..
20' Sterckx opnieuw met een kans, krijgt veel tijd, maar kan de keeper niet kloppen!
19' Deinze komt er eens uit langs Romero Gomez, maar ook diens schot gaat naast.
10' Tarfi door op rechts, zijn knal gaat naast.
5' Via Sarr belandt een bal bij Sterckx. Vanop de rand van de 16 naast de kruising!
1' We zijn eraan begonnen!