- RE Virton FC Dender

Stade Yvan Georges - zaterdag 31 maart 2018 om 20u00

Onze spelers krijgen dit weekend een verre verplaatsing voorgeschoteld, met Virton als tegenstander staat de verste trip voor dit seizoen op het programma.
Daar het een uitgestelde wedstrijd, van vóór de winterstop, betreft zijn de nieuwkomers Zaidi, Nfor en Misjidan niet speelgerechtigd.
Bij Virton loopt het dit seizoen, net zoals bij FC Dender, minder vlot dan tijdens de vorige campagne. Het eindigde toen zelfs op de derde plaats en kon zo deelnemen aan de eindronde.
Reden: een drastische verjonging van het team wegens het terugschroeven van het budget.
Virton staat, met vier punten meer, één plaats hoger dan FC. Het maakte evenveel doelpunten en incasseerde er eentje minder dan FC Dender. 
Het parcours verloopt er echter anders dan bij FC, in het begin van het seizoen behaalde het amper punten maar eind oktober vond er een kentering plaats en behaalde het 21 op 33, het klopte thuis zelfs leider Lommel, 2-1, ook Deinze ging met 0-3 voor de bijl!
Virton is dus dè ploeg in form in onze reeks. Topscorer is er de jonge Zwitser Arthur N'Jo Léa (21j) met 7 doelpunten, Vaccaro en Lesquoy scoorden elk vijfmaal. 
Vorig weekend werd er tegen Berchem vlot met 3-0 gewonnen, het weekend voordien nam Lommel revanche door Virton met 6-0 huiswaarts te sturen.  
Coach Frank Defays stuurt nu iedere week het jongste elftal uit onze reeks het plein op en blijkbaar loont het geduld dat er in Virton opgebracht kon worden.
FC krijgt in de Gaumestreek dus, opnieuw, een zware kluif voorgeschoteld.
Veel keuze rest er FC niet meer en zeker niet tegen een rechtstreekse tegenstander, winnen is dus de boodschap.
Voor deze uitgestelde wedstrijd kan coach Janssens geen beroep doen op de nieuwkomers Zaidi, Nfor en Misjidan.

Historiek:

08/04/17 Excelsior Virton 6 - 2 Dender
12/11/16 Dender 2 - 0 Excelsior Virton
23/02/13 Dender 0 - 0 Excelsior Virton
22/08/12 Excelsior Virton 2 - 2 Dender
25/02/07 Dender 3 - 1 Excelsior Virton
16/09/06 Excelsior Virton 0 - 3 Dender

OPSTELLINGEN

Foto's

Video