2 - 2 SK Deinze FC Dender

Burg. Van De Wielestadion - zaterdag 15 december 2018 om 20u00

We zijn ondertussen zestien wedstrijden ver en beginnen dus zaterdag aanstaande aan de terugronde.
FC begon heel zwak aan het seizoen, een eerste overwinning viel pas te noteren op de zevende speeldag toen FC vrij makkelijk, met 0-2, won in Aalst. FC D bevond zich in die periode onderaan in het klassement, in de eerste wedstrijden leek er bijna niets te lukken, het was duidelijk dat het FC aan automatismen ontbrak, het late samenstellen van het elftal is hieraan wellicht niet vreemd.
Na de wedstrijd op Aalst werd er thuis nog eens met 0-1 verloren van RWDM, een onterecht toegekende penalty bracht uitsluitsel in deze gelijk opgaande wedstrijd.
Nadien werd er niet meer verloren, sinds 27 oktober behaalde het 17 op 21, heel fraaie cijfers waardoor het zich nu op slechts één puntje van de top vier bevindt.
Ondertussen zagen we de onzekerheid binnen het team wegebben, ons team lijkt nu telkens vertrouwensvol aan de aftrap te komen.
Nu zaterdag staat het voor één van de zwaarste verplaatsingen van het seizoen want dan worden onze spelers in Deinze verwacht.
SK Deinze staat op de tweede plaats en verloor dit seizoen nog maar één keer, enkel van FC Seraing werd er verloren, 2-1. Tussendoor knikkerde het ook nog Club Brugge met 2-0 uit de Croky Cup, in de volgende ronde werd er met 1-3 verloren van Eupen.
Tijdens de laatste vier wedstrijden werd er wel tweemaal gelijk gespeeld, en dit tegen tegen de leider (Thes, 1-1) en de allerlaatste uit het klassement (Heist, 0-0).
Deinze is een vlot scorend elftal dat gemiddeld tweemaal per wedstrijd scoort, het incasseerde zelf 15 tegendoelpunten.
Van de 29 gescoorde doelpunten werden er 25 door de aanvallers gescoord, Mertens (8), Challouck (7), Mezine (6), Van Walle en Lallemand elk 2, namen die bij de voetbalkenners meer dan een belletje doen rinkelen.
Voor ons is de bekendste naam in het team van Van Acker uiteraard onze publiekslieveling van de voorbije twee seizoenen, nl. Mehdi Tarfi – vooral vorig seizoen outstanding met zijn fantastische dribbels, rushes en 4 doelpunten.
De heenwedstrijd werd door FC Dender met 0-2 verloren, FC werd al na 15 minuten tot 10 herleid na een fout van Buysens op wie anders dan Tarfi. Onze defensie weze bij deze gewaarschuwd… Deinze legt de lat hoog want het wil maar al te graag de promotie naar 1B afdwingen, het telt 32 punten en staat hiermee 5 punten achter ongenaakbaar leider Thes Sport.
FC telt 9 punten minder dan Deinze, de weg is nog lang maar… wil FC eventueel de uiteindelijke strijd in de Play Offs kunnen aangaan wordt er dus best gewonnen tegen SK Deinze.
Het is tevens een treffen dat heel erg leeft bij de FC-supporters, ook bij de spelers die hopen op heel wat vocale steun van zijn achterban in het Burgemeester Van De Wiele stadion!
Coach Francky Cieters kan voor deze verplaatsing rekenen op de ganse kern. 
SUPPORTERS OP POST !
 

Historiek:

Sat 08/09/18 Dender 0 - 2 Deinze
Sat 28/04/18 Deinze 1 - 2 Dender
Sat 09/09/17 Dender 1 - 0 Deinze
Sat 28/01/17 Deinze 0 - 0 Dender
Sat 24/09/16 Dender 1 - 2 Deinze
Sun 08/02/15 Dender 1 - 0 Deinze
Sat 13/09/14 Deinze 2 - 0 Dender

OPSTELLINGEN

 • Vandenberghe
 • Libbrecht
 • De Greef
 • Goossens
 • Vinck (82')
 • Van Walle
 • Brulmans
 • De Smul (66')
 • Tarfi
 • Mertens (66')
 • Lallemand

 

Regi Van Acker

 • Gies
 • Hias
 • Nys
 • Vervoort
 • Rowell
 • M'Barki (87')
 • Van Tricht
 • Njo-Lea (90')
 • Buysens
 • Arenate (79')
 • Houdret

 

Francky Cieters

DOELPUNTEN

 • 33' Houdret
 • 64' Njo-Lea
 • 66' Brulmans
 • 94' Brulmans

GELE KAARTEN

 • 20' Rowell
 • 55' Houdret
 • 65' Hias

RODE KAARTEN

 •  83' Rowell

VERVANGINGEN

 • 66' Mezine
 • 66' De Schutter
 • 79' Caignau
 • 82' Vandecasteele
 • 87' De Bodt
 • 90' Odimboleko

Reacties

 

FC Dender moest op speeldag 16, eerste speeldag terugronde, op bezoek bij de tweede in het klassement SK Deinze.
Coach Cieters kon, op de geel geschorste Zaanan na, over iedereen beschikken.
Tegenover de vorige wedstrijd voerde hij wel één tactische wissel door en wisselde Cocchiere voor Van Tricht.
De weersomstandingheden, met koude regen en hevige wind, vielen op zijn minst zwaar te noemen!

De wedstrijd begon gelijk opgaand, zonder direct grote kansen. 
De eerste kans was voor FC toen Van Tricht Njo-Lea diep stuurde, de plaatselijke doelman kon het schot van onze spits pareren, op de reactie van Deinze ging Gies goed plat. Van Tricht kon van dichtbij afdrukken maar zijn schot werd in extremis afgeblokt.
Doelman Vandenberghe kon maar net een vrije trap van Rowell uit doel houden.
Op het half uur was er een grote kans voor de thuisploeg maar onze doelman kon met een fantastische voetreflex de thuisploeg van de 1-0 houden, de rebound van Tarfi ging naast.
FC toonde zich de beter voetballende ploeg en werd hiervoor in de 33e minuut beloond, Hias werd door Aranate diep gestuurd, zijn voorzet werd door Houdret via de tweede paal in doel gekopt, 0-1.
Onze spelers behielden nu de controle over de wedstrijd en haalden nog enkele keren gevaarlijk uit, Gies moest wel nog eens een ver schot, uit veiligheidsoverwegingen, over doel tikken.
FC trok met een verdiende 0-1 de kleedkamer in.
 
De tweede helft begon met een snedige aanval van FC maar Rowell, alleen voor de keeper, besliste om breed te leggen waar Njo-Lea net voldoende gehinderd werd om de 0-2 op het scorebord te zetten, hier zat meer in! Deinze moest nu komen en deed dit ook, het zag een doelpunt uit de tweede lijn afgekeurd worden wegens positiebuitenspel. Gies moest een schot van de gevaarlijke Brulmans uit doel zweven.
Het antwoord van FC mocht er zijn, Arenate verschalkte zijn opponent en trok richting doel, hij bood de goed gevolgde Noj-Lea de 0-2 op een presenteerblaadje aan.
Lang kon FC van deze voorsprong niet genieten want twee minuten later lukte Brulmans de aansluitingstreffer, hij krulde vrijschop – gedragen door de wind – in de verste hoek voorbij Gies, 1-2. Deinze trok de wedstrijd nu volledig naar zich toe en creëerde de beste kansen. Gies moest opnieuw zijn best doen op een vrije trap van Brulmans. Een schot van M’Barki werd door de doelman onschadelijk gemaakt. Caignau kreeg nog de kans om de wedstrijd af te maken maar de doelman toonde zich baas.
Jonggehuwde Rowell – hij trouwde vorige vrijdag – werd door de plaatselijke doelman aangelopen, de scheidsrechter zag het anders en gaf onze middenvelder zijn tweede geel, FC moest nog een tiental minuten met 10 verder.
Een aderlating die op het middenveld onmiddellijk gevoeld werd, het werd nu pompen of verzuipen…. Onze coach verving nog de leegespeelde M'Barki nog door De Bodt.
Deinze gooide nu volop ballen in het pak, maar ook al zaten de meeste spelers wegens de zware omstandigheden dood onze jongens konden steeds redding brengen tot in de 95e minuut, toen een ingebeelde fout Deinze een vrije trap opleverde, opnieuw zag Brulmans zijn vrije trap over en tussen iedereen in doel waaien, 2-2
 
Dit was duidelijk een wedstrijd tussen twee van de beter voetballende ploegen uit onze reeks!
FC was tijdens de eerste helft veruit de betere ploeg, Deinze tijdens de tweede helft. Toevallig hadden beide ploegen toen  ook letterlijk de wind in de rug.
FC had de beter uitgespeelde kansen, o.a. nog tweemaal alleen voor de doelman en kon zo in het begin tweede helft de winst veilig gesteld hebben.
Deinze stelde zich tijdens de tweede helft heel gevaarlijk op, we mogen dus spreken van een billijk gelijkspel!
Ondanks de koude ook een heel aangenaam en spannend kijkstuk tussen twee offensieve elftallen.
Ons team zet nu met, 8 ongeslagen duels op rij, een prachtige reeks neer. Ook de supporters lieten zich gisteren opnieuw van hun beste kant zien en waren - ondanks de barre weersomstandigheden - meer dan talrijk, zelfs in de meerderheid, aanwezig in Deinze.
FC gaat als vijfde, met 24 punten, de winsterstop in.

Er wordt nog verder getraind tot volgende week donderdag wanneer er nog een laatste training plaats heeft, de trainingen herbeginnen op woensdag 2 januari om 18u.
De eerstvolgende wedstrijd is de thuiswedstrijd tegen Lierse Kempenzonen, zaterdag 12 januari om 20u.
Schrijf deze datum zeker en vast in jullie agenda want het bestuur wenst jullie tgv van deze topper en Nieuwjaar alvast te verwelkomen met een gratis drankje en dit tijdens een optreden van de covergroep The Pledge (meer info volgt nog).

******************************************************************************
EINDE


Tweede helft

Opnieuw alle elf spelers van Deinze in de 16 van FC en de vrije trap van Brulmans valt binnen. 2-2. 
90' Elf spelers van Deinze in onze 16 bij een hoekschop, maar de bal gaat er niet in.
89' Deinze drukt FC tegen het eigen doel. Het eerste schot wordt afgeblokt en het tweede gaat naast.
81' De ingevallen Caignau meteen met een scherpe voorzet die opgepikt wordt door M'Barki, maar zijn schot wordt door de doelman opgeraapt. 
76' Deinze heeft de match volledig naar zich toegetrokken. Gies tikt een kopbal van Mezine over. 
66' Deinze antwoordt meteen. Brulmans krult een vrije trap prachtig over Gies. 1-2. 
64' 0-2!! Arenate goed in duel met de defensie van Deinze en hij geeft Njo-Lea het doelpunt op een presenteerblaadje. #deiden
56' Schot van Brulmans wordt mooi uit de hoek gezweefd door Gies.
50' De gelijkmaker uit de tweede lijn wordt afgekeurd door een aanvaller in positie buitenspel. 
48' Een enorme kans voor Rowell, maar in plaats van de keeper te verschalken, geeft hij een pas breed en Njo-Lea kan niet op doel besluiten.
46' We voetballen opnieuw!

Eerste helft

40' Gies tikt een afstandsschot over. 
33' Arenate steekt Hias diep en zijn voorzet wordt via de paal binnengekopt door Houdret! 0-1.
32' Open doelkans voor Deinze na een voorzet van Tarfi, maar het is Gies die een fantastische voetreflex in huis heeft. De rebound van Tarfi gaat naast.
23' Een vrije trap vanop 25 meter van Rowell wordt door de doelman onschadelijk gemaakt.
21' Mooie aanval langs M'Barki en Nys op links. Van Tricht kan in 1 tijd afdrukken, maar op een verdediger.
17' Deinze meteen met een antwoord, maar Gies is paraat op het scherpe schot.
16' Na een uitstekende voetballende combinatie stuurt Van Tricht Njo-Lea diep, maar zijn schot wordt goed gestopt door de doelman.
3' Tarfi wordt een eerste keer diep gestuurd, maar Vervoort kan zijn voorzet wegwerken. 
1' We zijn eraan begonnen!