Seizoen 2014-2015, een vooruitblik...

vrijdag 1 augustus 2014 om 13u27

Rik Beeckman, Pascal Reichen en Christian Mellaerts, de sportieve verantwoordelijken van F.C.V. Dender EH, aan het woord over de nabije en de wat verdere toekomst van de club.

 Vol vertrouwen kijkt F.C.V. Dender EH uit naar het nieuwe seizoen. De mix van ervaren krachten en jonge, hongerige spelers die het bestuur voor het team samengesteld heeft, moet de trainersstaf nu smeden tot een nieuwe ploeg die 3de klasse waard is. En daarna moeten we verder durven kijken.

DE SEIZOENSVOORBEREIDING

"De voorbereidingswedstrijden verlopen in fases.

Eerst de fysieke testen, de eerste kennismaking met de club, de spelers, het bestuur, de directe medewerkers.

Na één week training volgt een eerste oefenwedstrijd om meteen te zien wat de kwaliteiten en de werkpunten van de nieuwe groep zijn.

Dan volgen nog enkele oefenwedstrijden tegen ploegen uit 3de, 4de klasse en provinciaal niveau; daar moeten we dominant voetbal tonen. En dan volgen afwisselend de bekerwedstrijden en de eerste speeldagen in het kampioenschap.

DE COMPETITIESTART

Het bestuur heeft de wens van de trainer gevolgd om niet te veel voorbereidingswedstrijden te spelen. Hij wilde absoluut vermijden dat de spelers frisheid zouden missen bij de start van de competitie. En dan zal het erop aankomen, wat de resultaten ook zijn, om de rust te bewaren. Zowel bij de spelers, de clubverantwoordelijken als de supporters.

Vorig seizoen was één van onze zwakke punten de automatismen in de ploeg. Laat aan de transfers begonnen, vele jonge spelers aangeworven, weinig ervaring op sleutelposities vooral verdedigend.

Met de vele nieuwe spelers die er voor het nieuwe seizoen zijn aangeworven, zal één van de eerste en belangrijkste doelstellingen zijn: de groep doen 'klikken'. Op papier ziet het er mooi uit, maar je kan in voetbal nooit voorspellen hoe snel de mayonaise pakt."

HET TEAM EN DE CLUB

"De club heeft bij het aantrekken van nieuwe spelers heel bewust gekozen uit een groot aanbod om uiteindelijk voor het nieuwe team tot een goed uitgebalanceerde mix te komen van jonge, talentvolle spelers en ervaren krachten, zowel wat de nieuwe spelers betreft als de jongens die hier al waren. En allemaal willen ze héél graag voor F.C.V. Dender EH spelen.

Wij hebben hier geen passanten nodig die vooral naar hun contract kijken en voor wie het niet veel uitmaakt of ze nu voor ploeg X of Y spelen. We zijn, na intensieve scouting, gegaan voor spelers die héél bewust voor deze unieke club kiezen.

"Dat is gebeurd binnen een strikt budget om de sanering van de club die het bestuur voor ogen verder uit te voeren, terwijl de volledige clubwerking stap voor stap aan het professionaliseren is.

Verder kan F.C.V. Dender EH momenteel op het vlak van het aantrekken van spelers niet wat pakweg een club als SK Deinze kan, en neen, een Toyota is geen Mercedes. Maar de duurste spelers zijn lang niet altijd de beste spelers."

"Nu komt het er op aan een bijna volledig nieuwe ploeg klaar te maken voor 3de klasse. Het clubbestuur heeft daar het volste vertrouwen in. Onze trainersstaf en onze spelers hebben de ambitie om op termijn mét F.C.V. Dender EH terug in 2de klasse te spelen. Ook de club zal die ambitie in de toekomst weer moeten hebben."

HET SEIZOEN 2014-2015

"Derde klasse zal in het nieuwe seizoen kwalitatief vergelijkbaar zijn met vorig seizoen.

De reeksindeling is bijna ongewijzigd. R.C. Mechelen als kampioen, Wetteren en Sint Niklaas, als zakkers, zijn door E. Zele, Gullegem en St. E. Winkel waardevol vervangen, maar alle clubs hebben zich versterkt, met enkele uitschieters zoals het heel ambitieuze SK Deinze of Gent Zeehaven.

Enkele mooie affiches, veel streekgebonden derby’s; zowel voor spelers als supporters een nieuwe uitdaging en challenge.”

“F.C.V. Dender EH is en blijft een ambitieuze traditieclub, en dan is het heel mooi en motiverend voor iedereen om andere ambitieuze traditieclubs als tegenstander te kunnen ontmoeten.

We kijken daar met z'n allen naar uit, met vertrouwen en met geloof in eigen kunnen. Dat is ook wat het bestuur aan onze supporters wil vragen: vertrouwen en geloof in ons nieuwe team.”

“F.C.V. Dender EH is een unieke club met unieke supporters. De trainersstaf en de spelers die hier al even zijn, weten dat al lang, en onze nieuwe spelers gaan dat snel ontdekken. Het weerkinken van het ”cadaver” geroep zullen ze vlug ervaren als een stimulans in kantelmomenten van de wedstrijd.”

“We kijken allemaal samen uit, vol geloof in eigen sterkte en kunde, naar onze eerste match."

JEUGDBELEID

Label ***

De resultaten van de “Footpas Audit” zijn bekend en de Jeugdwerking van FCV Dender EH werd beloond met 3 sterren. Onze jeugdploegen zullen de komende drie jaar interprovinciaal voetbal mogen spelen.

We wensen hierbij onze jeugdcel te feliciteren en te bedanken voor deze erkenning om de continuïteit in de jeugdopleiding te verzekeren.

Het behaalde kwaliteitslabel betekent de bevestiging van onze kwalitatief hoogstaande voetbalopleiding en getuigt van de hoge opleidingsgraad van onze jeugdtrainers, de goede doorstroming van onze jeugdspelers naar de A-kern van de club, het feit dat elk seizoen ongeveer 10 % van onze jeugdspelers de overstap naar de Elite-1 maakt en de rangschikking van onze ploegen de afgelopen jaren.

 • Jupiler
 • stravbier
 • drinxit
 • fonce
 • Bosmans
 • Houthandel-VH
 • rantour
 • pelicanrouge
 • logo  Eecofisk
 • LOGO Fashion Forum
 • Logo Ibis Aalst 2017
 • Logo Lucas
 • loft
 • Logo De Smaele
 • Logo Romein
 • Logo Willy & Gunther
 • Tony Boel