Interview met de winnaar van quiz nummer 2, Hans Geeroms!

zondag 24 mei 2020 om 00u40

Vandaag kwam de winnaar van onze tweede FC Dender-quiz zijn prijs in ontvangst nemen. 
Ook Hans Geeroms legden we enkele vragen voor!
Waag ook nog je kans in onze derde quiz, de vragen vind je onderaan.

Hans Geeroms3Dag Hans, jij loopt al een tijdje rond op FC, hoe ben je supporter geworden?
Ik volg FC al sinds mijn tienerjaren. Klasgenoten van toen vroegen of ik eens mee ging kijken op zondagmiddag naar FC en sinds dan ben ik blijven hangen.
Mijn oudste ticket dat ik gevonden heb is eentje van FC Denderleeuw tegen Tongeren in 2005, een eindrondematch. Maar ik kan me nog wedstrijden herinneren met Stephane Demol als coach, dus ik heb wel al enkele jaren op de teller in het Van Roystadion.
 
Volg je alle wedstrijden van FC?
Tot enkele seizoenen geleden ging ik zowel thuis als op verplaatsing altijd kijken, maar door tijdsgebrek is dit nu verminderd.
Voor de thuiswedstrijden heb ik een abonnement en op verplaatsing probeer ik er de toffe wedstrijden uit te kiezen. Veel van de supporters heb ik leren kennen op FC, samen hebben we enkele gouden jaren meegemaakt met de supportersclubs Originals en de Denderboys.
Per toeval van dezelfde club fan, maar ondertussen toch al veel vriendschappen aan overgehouden.  Hierdoor kijk ik toch telkens uit naar de zaterdagavond (pintjes) in de H om tezamen met de kameraden naar FC te kijken.
 
Vond je het moeilijke quizvragen?

Neen hoor, de vraag over het strafschopgebied heb ik opgezocht, maar voor de rest is mijn kennis over FC groot.
  
Spijt dat het seizoen voortijdig stopgezet werd door de coronamaatregelen?

Voor de gezondheid van iedereen was het nodig om maatregelen te nemen tegen het corona virus maar voor FC was dit wel jammer. We zaten in een goede flow om het seizoen op een goede manier te eindigen en misschien wel nog enkele plaatsen te winnen in het klassement. Het was een raar seizoen met veel ups & downs, maar ook naast het veld.
In een reeks met drie rechtstreekse zakkers en met play-offs bestaat er geen middenmoot en zal er altijd de spanning zijn vanwege promotie/degradatie.
 
Wie vond je dit seizoen en over al de jaren heen onze meest waardevolle spelers?

Voor dit seizoen en ook de vorige seizoenen is dit toch wel Xavier Gies. Op het veld een betrouwbaar sluitstuk die moeilijk te passeren is en iemand waar FC toch kan op rekenen. Wanneer de supporters tevreden of kwaad zijn na een nederlaag zal Xavier zich nooit wegsteken en eventueel de discussie aangaan met de supporters. In de H gunt iedereen hem een stap hogerop want hij zou het verdienen, maar iedereen zou ook zeer tevreden zijn moest hij nog opnieuw een jaartje bij FC onder de lat staan! 
Over de jaren heen kunnen we natuurlijk niet om Steven De Petter. Jammer van zijn blessures want ik hoopte echt dat hij zijn carrière op FC zou beëindigen.
 
Wat hoop je dat FCD ooit nog kan bereiken, welke ambities moet FC nog koesteren volgens jou?
We hebben enkele jaren mogen proeven van 1e nationale en zijn er wat ongelukkig uitgevallen, dus uiteraard hoop ik nog dat we ooit eens onze plek zouden kunnen heroveren. Maar om daar te geraken moet je eerst het kerkhof van 1B passeren. Het profvoetbal is toe aan een hervorming, maar niet eentje die enkel voor de G5 een voordeel oplevert. Nu promoveren naar 1B zou denk ik een vergiftigd geschenk zijn.
De ambitie voor FC moet altijd het profvoetbal zijn, met Belgisch jong talent of eigen jeugd, in een mix met ervaren rotten om de jongeren verder te begeleiden. 
Naast het veld moet de ambitie zijn om de Denderleeuwse jeugd terug naar het Van Roystadion te lokken. Net zoals ik hier ben toegekomen, toevallig eens gaan kijken met klasgenoten, maar wel blijven hangen!

Voor- en achternaam(*)

Ongeldige invoer

E-mail(*)

Ongeldige invoer

Telefoonnummer(*)

Ongeldige invoer


Vragen:


1. In eerste klasse hadden we een Argentijnse middenvelder, zijn achternaam was Iribarren maar hoe luidde zijn voornaam?(*)
Ongeldige invoer

2. FC Dender had vroeger een stevige bekerreputatie, wat was de beste campagne die we ooit konden neerzetten in de Beker?(*)

Ongeldige invoer

3. Door welke club werd FC Dender toen uitgeschakeld?(*)

Ongeldige invoer

4. Op een plein dienen er minstens 4 vlaggenstokken te staan, 4 verplicht als cornervlag en er mogen er 2 aan de uiteinden van de middenlijn geplaatst worden. Wat is de minimale hoogte van een vlaggenstok?(*)

Ongeldige invoer

5. Op de Belgische velden liep er lang een speler rond met als bijnaam de kleine generaal, wie was dit?(*)

Ongeldige invoer

6. Toen op het einde van het seizoen 2008/2009 de competitie hervormd werd en het aantal ploegen moest terugvallen van 18 op 16 moesten we aantreden in de play-downs, op welke plaats beëindigde FC Dender toen de reguliere competitie?(*)

Ongeldige invoer

7. Wie was onze doelman tijdens het seizoen 2009/2010?(*)

Ongeldige invoer

8. Wat is het stamnummer van FC Dender?(*)

Ongeldige invoer

9. Het nationale elftal van Brazilië speelt meestal in een geel groene uitrusting, wat is de bijnaam van dit team?(*)

Ongeldige invoer

10. Een moeilijke! FC Dender had in het verleden een heel sterke thuisreputatie, vroeger stond thuisspelen gelijk aan winnen, hoeveel thuisnederlagen leed FC tijdens de twee kampioenenjaren in 3e en 2e klasse (totaal van beide seizoen)?(*)

Ongeldige invoer

Ik wens de nieuwsbrief van FCV Dender EH te ontvangen

Ongeldige invoer


Tenzij je uitdrukkelijk aangeeft om de nieuwsbrief te ontvangen, zal je e-mailadres enkel gebruikt worden om je eventueel nadien als prijswinnaar te bereiken.
 • Jupiler
 • stravbier
 • drinxit
 • fonce
 • Bosmans
 • Houthandel-VH
 • rantour
 • pelicanrouge
 • logo  Eecofisk
 • LOGO Fashion Forum
 • Logo Ibis Aalst 2017
 • ProxyDelhaize
 • Logo Lucas
 • loft
 • Logo De Smaele
 • Logo Romein
 • Logo Willy & Gunther
 • Tony Boel