Interview met de winnaar van quiz nummer 3, Luc Robyns!

zondag 31 mei 2020 om 07u59

Gisteren was het de beurt aan Luc Robyns om, als winnaar van onze derde FC Dender-quiz, zijn prijs in ontvangst te komen nemen. 
Ook aan één van onze fervenste supporters legden we enkele vragen voor!
 
Wil je ook je kennis eens testen in de huidige, nog lopende, quiz, vul dan snel onderaan je antwoorden in. 

Dag Luc, de meeste FC-supporters zullen je wel kennen maar toch graag een woordje uitleg over jezelf, heb je zelf ook voetbal gespeeld?
Jazeker, ik ben als 10-jarige begonnen bij Eendracht Hekelgem en speelde nadien ook bij diverse clubs uit Brabant en Oost-Vlaanderen waaronder E.Aalst ?, FC Liedekerke, Sp. Teralfene, E. Meldert, Sk Welle en St Denderleeuw, om maar die te noemen.
 
Luc Robyns1Sinds wanneer volg je FC?
Mijn allereerste match die ik zag van FC was in 1972 toen mijn vader mij meenam naar de wedstrijd tegen Ukkel Sport (2-2). Die match, het plein, de sfeer gaf mij direct een fijn gevoel en vanaf toen ben ik FC beginnen volgen, eerst sporadisch nadien meer en meer vooral in de kranten omdat ik nog zelf actief was als speler.
Sinds 1997 ben ik echter een trouwe supporter, eerst volgde ik enkel alleen nog de thuismatchen maar sinds 2005 doe ik ook de verplaatsingen. Zo gingen we met een paar vrienden zelfs naar een oefenmatch in Groningen kijken toen FC Dender nog getraind werd door J. Boskamp..
In het begin deden we de verplaatsingen met de wagen, nadien jarenlang met de toffe supportersclub de Denderboys uit Iddergem. Sinds deze club jammer genoeg enkele maanden geleden is gestopt doe ik ,samen met Wim Wachtelaer ,beter gekend als de 'Wettel', de verplaatsingen met de supportersclub de Welkom. Dus ja , je zou kunnen stellen dat we door de jaren heen 'Die Hards' zijn geworden ?
 
Tot dusver beantwoordde je reeds alle antwoorden correct, het zijn voor jou dan ook precies gemakkelijke vragen?
Nu, de vragen over FC zijn ook een kolfje naar mijn hand al geef ik graag toe eens Google te hebben geraadpleegd voor één of andere vraag, maar wie niet?
Af en toe een quiz meepikken vind ik leuk, zo  nemen we soms met een ploegje deel onder de naam 'Trek eens aan mijn vinger'. Dus in quizzen ben ik geen leek meer.
 
Spijt dat het seizoen voortijdig stopgezet werd door de coronamaatregelen?
Toch wel, want nu was het seizoen extra vroeg afgelopen en FC was net goed bezig om hogerop te klimmen.
Sinds Regi Van Acker overnam gingen de resultaten crescendo en ik denk dat we klaar waren voor een mooi seizoenseinde. Het coronavirus zorgde er evenwel voor dat het seizoen , voor ieders gezondheid, trouwens  terecht , abrupt werd afgebroken.
 
Wie vond je dit seizoen en over al de jaren heen onze meest waardevolle spelers?
Dit seizoen was Xavier Gies weer een bijzonder betrouwbaar sluitstuk ( wat een doelman )  maar ook Lennard Hens en de flankspelers Ridwane Mbarki en Alexandre Arenate konden mij bekoren. Wie ook hoog aangeschreven stond bij mij waren Maxim Nijs en Johny Rowell.
De voorbije jaren zijn veel spelers de revue gepasseerd. Om verschillende redenen zijn o.a. , in willekeurige volgorde, Milco De Rijck, Peter Van Wambeke, Peter en Stef Vanderheyden, Patrick Asselman, Steven en Danny De Petter, Koen Persoons, Yves Buelinckx, Daniël Simmes, Romeo Van Dessel, Daan Vaessen, Joren Dom, Roy Meeus, Henri Munyaneza, Bram De Ly, Evariste Ngolok, David De Storme, Kayode Keshinro, Stefaan Staelens, David Geeroms, Marco Petrovic, Gunther Thiebaut, Kristof Imschoot, Fabricio Fernandez, Kevin Nicaise, Wouter Hias, Mehdi Terki, Esteban Casagolda , Ignazio Cocchiere en Mehdi Tarfi mij bijgebleven.
Er zijn er natuurlijk nog maar echt teveel om op te noemen. De grootste klasbak ooit in FC tenue is voor mij evenwel en zonder discussie Erwin Zukanovic die nadien een pracht van een carrière wist uit te bouwen.
Een grote mijnheer op , maar ook naast het veld !
 
Wat hoop je dat FCD ooit nog kan bereiken, welke ambities moet FC nog koesteren volgens jou?
Ik hoop uiteraard dat FC opnieuw ooit nog profvoetbal kan beleven, de beleving is toch nog ietwat anders dan.
Eerste vereiste is dan natuurlijk de licentie hiervoor aan te vragen en deze dan ook verkrijgen. Kijk maar wat er dit seizoen ineens mogelijk was met Seraing, RWDM en misschien zelfs Lierse Kempenzonen.
Maar eerst moet FC opnieuw een thuisreputatie opbouwen zodat er terug meer volk naar het stadion komt afgezakt.
De jeugd warm maken om vaste supporter te worden en zorgen dat de sfeer uit de goede oude tijd terugkomt. Daarom zou ook een cluborkest ( wat was dat zalig ) wenselijk zijn.
Maar, eerst en vooral een goede kern samenstellen.
Come on FC !

Quiz nr. 4:

Voor- en achternaam(*)

Ongeldige invoer

E-mail(*)

Ongeldige invoer

Telefoonnummer(*)

Ongeldige invoer


Vragen:


1. Wie herinnert er zich niet meer onze uiterst vriendelijke rechtsback Oumouri, hij had de Franse nationaliteit maar werd op een Frans eiland geboren, welk?(*)

Ongeldige invoer

2. Wat was zijn voornaam?(*)

Ongeldige invoer

3. Op 22 maart 2008 won FC thuis van Club Brugge, rond de 80e minuut scoorde er een middenvelder van FC de 1-0, wie was dit?(*)

Ongeldige invoer

4. Vorig seizoen won FC thuis met 2-0 tegen Eendracht Aalst, een FC-er scoorde toen een wereldgoal tegen zijn ex-ploeg, wie was dit?(*)

Ongeldige invoer

5. Op de Belgische velden liep er een speler rond met de bijnaam Mister Europe, hoe was zijn naam?(*)

Ongeldige invoer

6. Een Belgische ex-eerste klasse ploeg heeft de bijnaam De Ratten, welk team is dit?(*)

Ongeldige invoer

7. Wat is de straal van een hoekschopcirkel?(*)

Ongeldige invoer

8. Racing Genk is een fusie tussen FC Winterslag en THOR Waterschei, wat betekende THOR bij het gefusioneerde Waterschei?(*)

Ongeldige invoer

9. Albert Roger Milla is de oudste doelpuntenlaker ooit op een WK, hoe oud was hij toen hij een laatste keer voor de Ontembare Leeuwen uit Kameroen scoorde?(*)

Ongeldige invoer

10. FC Dender moest in het verleden al meermaals het stamnummer 10 bekampen, welke ploeg betreft dit?(*)

Ongeldige invoer

Ik wens de nieuwsbrief van FCV Dender EH te ontvangen

Ongeldige invoer


Tenzij je uitdrukkelijk aangeeft om de nieuwsbrief te ontvangen, zal je e-mailadres enkel gebruikt worden om je eventueel nadien als prijswinnaar te bereiken.
 • Jupiler
 • stravbier
 • drinxit
 • fonce
 • Bosmans
 • Houthandel-VH
 • rantour
 • pelicanrouge
 • logo  Eecofisk
 • LOGO Fashion Forum
 • Logo Ibis Aalst 2017
 • ProxyDelhaize
 • Logo Lucas
 • loft
 • Logo De Smaele
 • Logo Romein
 • Logo Willy & Gunther
 • Tony Boel