Interview met de winnaar van onze laatste quiz, Robby De Vuyst!

zondag 14 juni 2020 om 09u23

Vandaag was het de beurt aan Robby De Vuyst om, als winnaar van onze laatste FC Dender-quiz, zijn prijs in ontvangst te komen nemen. 
Ook Robby beantwoordde enkele vragen! 
Aan alle deelnemers alvast bedankt om te participeren aan onze quiz! 

Robby2Hallo Robby, kan je jezelf even voorstellen?
Ik ben Robby, 26 jaar en heb een 2-tal jaar bij Liedekerke in de jeugd gevoetbald maar uiteindelijk bleek ik toch meer talent te hebben voor badminton, getuige mijn zilveren medaille op het Oost-Vlaams kampioenschap in 2012!
Maar voetbal is en blijft mijn favoriete sport om nu nog passief te volgen als FC supporter.

Volg FC Dender al lang?
Al 20 jaar (al meer dan de helft van mijn leven), vanaf het jaar 2000 dus ongeveer toen het nog FC Denderleeuw was, in de goeie oude tijd van de F-staantribune, ik herinner mij een wedstrijd in 2007 waar we met een volle F-tribune een volledige 2e helft hetzelfde liedje zijn blijven zingen zonder stoppen en waar FC, gedreven door onze gezangen, in de slotfase nog de 1-0 kon scoren, dit was ook onze allereerste overwinning in 1e klasse, Sint Truiden was de tegenstander, schitterende tijden!!
Het blauw zwarte FC bloed is mij met de paplepel ingegeven door mijn grootouders zij hebben mij destijds meegenomen naar FC, en vanaf dan is het Florent Beeckman/Van Roy stadion mijn tweede thuis geworden.
Ik wil ook de sfeergroep Dender's Finest uit de H-tribune, waar ikzelf nu ook zit, een pluim geven om er tijdens de thuismatchen toch een leuke sfeer proberen in te brengen, doe zo voort boys & girls!!

Ga je regelmatig naar FCD kijken? In groep, met familie of kameraden? Soms ook op verplaatsing?
Tot 2013 heb ik alle thuis en uitmatchen (met de bus van supportersclub de welkom) altijd bijgewoond, maar wegens een medisch probleem zijn de uitmatchen een hele tijd minder geweest.
Ik kan wel stellen dat ik zowat alle stadions in 3e, 2e en 1e klasse (wat de mooiste periode was) wel is bezocht heb, en nog ga bezoeken....
 
Ben je gewend quizzen te doen, was het een gemakkelijke quiz of ook wat moeten googelen?
Ik volg wel graag de quizzen op tv vooral Blokken staat nog op mijn bucket list voor is live aan mee te doen.
Maar de vragen over FC zijn mijn ding, sommige vragen wel is moeten opzoeken.
 
Robby1Spijt dat het seizoen voortijdig stopgezet is door de coronamaatregelen?
Heel spijtig want zolang zonder live voetbal ligt moeilijk voor mij, al is het wel begrijpelijk gezien de omstandigheden.
FC zat juist in de goede flow, mede ook dankzij onze nieuwe trainer Regi Van Acker, om nog een goed seizoenseinde te spelen.
Hopelijk kunnen we terug komen kijken/supporteren bij de start van het nieuwe seizoen!
 
Wie vond je dit seizoen en over al de jaren heen onze meest waardevolle spelers?
Voor dit seizoen uiteraard Xavier Gies (topkeeper die hopelijk zijn contract nog verlengd), ook Arenate en Hens speelden een goed seizoen, zo weten jullie meteen ook direct mijn top 3 voor leeuw van het seizoen!
Van vorige jaren heb ik ook wel een aantal namen die mij bijgebleven zijn: Norman Sylla, Henri Munyaneza, Koen Persoons, Kevin Van Gheem, Gunther Thiebaut, Evariste Ngolok, Mehdi Terki, Cedric Berthelin, Esteban Casagolda, Suljeman Smajic en Ervin Zukanovic (mijn favoriete speler met wie ik nog contact heb via mijn sociale media), en dan uiteraard ook Steven de Petter het grootste clubicoon van FC Dender(leeuw)!
 
Wat hoop je dat FCD ooit nog kan bereiken, welke ambities moet FC nog koesteren volgens jou?
De beleving in 1ste klasse was schitterend om mee te maken en het stadion staat er hier alvast voor... dus hopelijk nog eens profvoetbal, al wordt het de "kleinere" ploegen zeker niet gemakkelijk gemaakt met eerst en vooral die absurde 1B en dan de G5 die de "kleinere" ploegen liever kwijt dan rijk zijn, getuige de soap die zich nu weer al weken afspeelt in de Jupiler Pro League.
Naar mijn mening als we ooit nog wedstrijden in de Denderstreek in 1ste klasse A tegen Anderlecht, Club Brugge en AA Gent willen zien zal er aan schaalvergroting (of met andere woorden een fusie) moeten gedaan worden met de buren uit Aalst en eventueel ook met Ninove, ik ben daar alvast niet tegen zolang Dender maar in de naam voorkomt.
Het ligt gevoelig maar ik vrees dat, voor alle ploegen uit de Denderstreek, anders 1ste klasse A een droom zal blijven in deze huidige voetbaltijden, helaas.

Wil je zelf nog iets toevoegen?
Come on FC maak er voor volgend seizoen alvast een ambitieuze ploeg van!!

 • Jupiler
 • stravbier
 • drinxit
 • fonce
 • Bosmans
 • Houthandel-VH
 • rantour
 • pelicanrouge
 • logo  Eecofisk
 • LOGO Fashion Forum
 • Logo Ibis Aalst 2017
 • ProxyDelhaize
 • Logo Lucas
 • loft
 • Logo De Smaele
 • Logo Romein
 • Logo Willy & Gunther
 • Tony Boel