FC Dender speelt altijd thuis.

zondag 11 oktober 2015 om 10u32

Speelt FC Dender al zijn wedstrijden in derde klasse A voortaan in het eigen Van Roystadion? Volgens de nieuwe slogan van de club is dat inderdaad het geval. Maar we hoeven deze slagzin niet letterlijk te interpreteren, aldus André Van Roy, voorzitter van FC Dender.

“Met de nieuwe slogan positioneren we ons op een unieke plaats in het voetballandschap”, zegt de clubwoordvoerder. “Wij willen een club zijn waar iedereen zich thuis voelt, erbij hoort, plezier beleeft. Van supporter tot VIP, van medewerker tot sponsor, van speler tot scheidsrechter. Daarom deze boodschap”.

Die boodschap blijft niet bij woorden alleen. Tal van initiatieven betrekken mensen langs de zijlijn bij de club. “In onze ploeg is plaats voor méér dan 11 spelers”, vervolgt André Van Roy. “Iedereen met een hart voor de club behoort tot het team. Dat maken we duidelijk met activiteiten voor alle families en culturen uit de streek. Zo is iedereen welkom op een barbecue of fietstocht met de spelers, een workshop spandoeken schilderen en nog zoveel meer. FC Dender is één grote familie, de gezelligste club van de Denderstreek”.

Gezellig, maar ook ambitieus. FC Dender ambieert dit seizoen een plek bovenaan in de linker kolom, maar mikt hoger op lange termijn. “We willen eerst uitgroeien tot een stabiele, financieel gezonde club. Daarom ontwikkelden we een vernieuwende aanpak naar sponsors toe. Bedrijven die met FC Dender in zee gaan, krijgen bij wijze van spreken de kans om zelf hun tactiek uit te stippelen. Dat garandeert hen dat zij de juiste doelgroep bereiken, eigen klemtonen kunnen leggen, hun doelstellingen halen en binnen hun budget blijven. Het feit dat zij gebruik kunnen maken van een accommodatie op eerste klasse niveau, draagt zeker ook bij tot een positieve ROI”, aldus André Van Roy.

Eveneens van eerste klasse niveau is de technische staf van FC Dender. Trainer Emilio Ferrera coachte onder meer Club Brugge en RC Genk. “Emilio schaart zich helemaal achter onze aanpak”, aldus André Van Roy, voorzitter. “Dat kon het publiek al merken in onze thuiswedstrijd op 10 oktober tegen KSV Bornem. Dan kwamen de spelers van FC Dender niet met jeugdspelers het veld op, maar met hun hele gezin. Om duidelijk te maken dat iedereen – familie, vrienden en sympathisanten – deel uitmaakt van het team. We konden onze slogan Wij spelen altijd thuis niet passender in de verf zetten”, besluit André Van Roy, voorzitter.