Voorbeschouwing FC Dender - RFC Seraing.

vrijdag 25 november 2016 om 09u30

In Sprimont slaagde FC er opnieuw in om te winnen, de vijfde keer op rij ondertussen. Het sprong zo over Virton naar de derde plaats.
De volgende tegenstander is opnieuw een Waalse ploeg, nl. ex-eersteklasser FC Seraing.
 
Seraing staat al een gans seizoen in de rechter kolom van het klassement geparkeerd, het kon dit weekend dankzij een uitoverwinning op Virton (1 – 2) enkele plaatsen hogerop klimmen en staat nu op de tiende plaats met dertien punten.
Veel scoren doen de Luikenaren niet want met slechts 12 doelpunten zijn de zijn ze de slechtste van de klas. Enkel de Senegalese spits Mame Moussa Gueye (ex Charleroi en Bergen) slaagde er in om meermaals te scoren, nl. 3 doelpunten. Met Gil Swerts heeft Seraing nog tweede ex-eersteklasser in de rangen. Seraing heeft, net zoals FC, een jonge kern van nog geen 23 jaar.
Seraing speelde nog maar één keer gelijk, 2 - 2 op Hamme.
Op defensief vlak trekt het met 19 tegendoelpunten goed zijn streng, al slaagde het er nog maar eenmaal in om de 0 op het scorebord te houden.
Voor onze verdediging is het wel opletten geblazen want scoren doet het vooral op verplaatsing en dan nog liefst in het eerste kwartier!
 
De laatste nederlaag van FC dateert van zes speeldagen geleden toen het thuis verloor van leider Beerschot Wilrijk. Het behaalde ook meer punten uit dan thuis (14 punten uit – 9 punten thuis), onze spelers rekenen dus zondag op jullie steun om het in het Van Roy stadion evengoed te doen als in de uitwedstrijden.
Zondag moet FC het doen zonder zijn kapitein Wouter Hias die in Sprimont tegen zijn derde gele kaart aanliep.
Kom zondag naar het Van Roy stadion om onze spelers de succesreeks verder te helpen zetten.
SUPPORTERS OP POST!
 
Medisch bulletin:
Vlad Marin scheurde op het einde van de wedstrijd tegen ASV Geel zijn voorste kruisband en is voor 6 maanden out.
Julien Pé (adductoren) is voor lange tijd out, hij revalideert bij Walter Hinderdael.
Gil figeys had een ontsteking in de voet ten gevolge van een inwendige bloeding, moet steunzolen gebruiken om te trainen en spelen.
Luka Lazitch had een scheurtje in de adductoren en traint vanaf volgende week weer mee met de groep.

Wedstrijdleiding:
REF: DEBEUCKELAERE KEVIN
AR1: COECK MAARTEN
AR2: BONDUEL TOON