Voorbeschouwing FC Dender - P. Eisden Maasmechelen.

donderdag 8 december 2016 om 20u56

Zaterdag staat de laatste wedstrijd van de heenronde op het programma, nadien kunnen we al een eerste bilan opmaken. FC kende geen al te beste competitiestart maar herpakte zich vanaf eind oktober waardoor het nu net niet op een Play Off plaats staat.
De eerstvolgende tegenstander is Patro Eisden Maasmechelen, momenteel dertiende in de stand, een ploeg die de punten best kan gebruiken want het staat nu op de barrageplaats voor degradatie.
De Limburgse ex-eersteklasser werd tot deze zomer getraind door Nico Claesen, gedurende 7 jaar spits van ons nationaal voetbalteam (36 interlands en meer dan 400 eerste klasse wedstrijden op de teller). In aanloop naar het nieuwe seizoen werd hij ontslagen en vervangen door hulptrainer Rikie Broeckx.
Als doelman beschikt Rikie Broeckx over een voor ons bekende achternaam, nl. Knipping – de tweelingbroers van Lars Knipping speelden ooit voor FC Dender.
Offensief loopt het er met 13 gemaakte doelpunten niet al te vlot, op aanvaller Jessy Mayele na – 4 doelpunten – scoorde er geen enkele andere speler meer dan één doelpunt. Drie verdedigers, Sarkic, Etien en Janssen, toonden zich wel al productief.
Patro zelf incasseerde al 24 tegendoelpunten. Zwaarste nederlaag leed het op de eerste speeldag thuis tegen Dessel, 0 – 4. De laatste speeldagen loopt het voor de Limburgers veel vlotter dan in het begin van het seizoen want het behaalde 7 op 15 en steeg enkele plaatsen in het klassement. Patro sprokkelde zijn 12 punten vooral thuis, 3 overwinningen en 1 gelijkspel. Op verplaatsing speelde het ook nog tweemaal gelijk.
Met 19 op 21 mogen we als supporter van FC Dender zeker niet klagen, toch tuimelde FC door het eerdere gelijkspel tegen Seraing weg uit de top vier, dit betekent dat er bovenin het klassement een keiharde strijd geleverd wordt voor deelname aan de Play Off… al lijkt Beerschot Wilrijk met 8 punten voorsprong out standing!
Tegen VW Hamme speelde FCD een meer dan behoorlijke wedstrijd, het was in Hamme heer en meester. Laten we nu hopen dat die laatste prestatie en mooie dingen nu ook in het Van Roy stadion kunnen herhaald worden.
Coach JP Vande Velde kan voor deze wedstrijd geen beroep doen op de geel geschorste Hannes Meeus.
SUPPORTERS OP POST!
 
Medisch bulletin:
Vlad Marin scheurde op het einde van de wedstrijd tegen ASV Geel zijn voorste kruisband en is voor 6 maanden out.
Julien Pé (adductoren) is voor lange tijd out, hij revalideert bij Walter Hinderdael maar trainde ook al met de bal.
Gil figeys had een ontsteking in de voet ten gevolge van een inwendige bloeding, moet steunzolen gebruiken om te trainen en spelen. Doet aan looptraining.
Luka Lazitch had een scheurtje in de adductoren en is nog tijdje buiten strijd.
Wouter Hias moest deze week training verlaten ingevolge pijn aan de hamstrings, hinder die hij ook al ondervond tijdens de wedstrijd tegen VW Hamme.

Historiek:
16/03/13             FC Dender         1 – 1      Patro Eisden     (31’ Bael 1-0, 61’ Regales 1-1)
27/10/12             Patro Eisden      1 – 1      FC Dender        (18’ Ngadrira 0-1, 81’ Bouhriss 1-1)

Ook de goede Sint zal zaterdag aanwezig zijn in het Van Roy stadion. Hij zal tezamen met zijn Pieten onze club vereren met een bezoek.
Dit blijkt alvast uit een brief van Sinterklaas, ontvangen door het bestuur van FC Dender.

Wedstrijdleiding:
REF: VERGOOTE JASPER
AR1: STALLAERT DIRK
AR2: KEULEERS ROBBY