Voorbeschouwing SK Deinze - FC Dender.

vrijdag 27 januari 2017 om 08u39

FC Dender won vorig weekend vrij gemakkelijk van FC Oosterzonen, het had het even moeilijk toen Oosterzonen na de rust alles op alles zette maar de uiteindelijke 5-1 cijfers zeggen genoeg!
In functie van de bevroren ondergrond werd de ploeg gewijzigd en verschenen de lichtvoetige Aalhoul en N’Doumbou aan de aftrap.
Komend weekend krijgt het in de wedstrijd tegen Deinze een  zwaarder kaliber als tegenstander tegenover zich.
 
KSK Deinze staat momenteel op de tweede plaats gerangschikt, op 14 punten van de ongenaakbare leider Beerschot Wilrijk! Het bevindt zich al bijna een gans seizoen op een plaats die recht geeft op de Play Off.
De laatste drie wedstrijden stelden echter een beetje teleur want er werd tweemaal verloren. Het verloor in Hamme, 3-2, en in Koksijde, 2-0. Tussendoor werd thuis WS Brussel met 6-0 wandelen gestuurd.
Deinze beschikt over een stevige thuisreputatie want het verloor er slechts eenmaal en dit tegen Beerschot Wilrijk. Tegen Hamme en Dessel werd er tijdens de ietwat minder competitiestart gelijk gespeeld.
SK Deinze scoorde één doelpunt minder dan FC Dender, nl. 35, maar lijkt defensief wel sterker want het incasseerde slechts 19 tegendoelpunten.
Mertens en Bael scoorden elk reeds zesmaal, Martin Suarez vijfmaal en Van Walle viermaal.
Trainer Regi Van Acker beschikt met Steve Bael en Philippe Janssens over twee spelers met een verleden in Denderleeuw. Het was Janssens (reeds 3 doelpunten) die in de heenwedstrijd FC al na twee minuten op achterstand bracht, wedstrijd die door FC uiteindelijk tegen een sterk Deinze met 1-2 verloren werd.
  
FC Dender wil maar al te graag aan de Play Off meedoen, met vier punten achterstand op de vierde plaats moet er dus gewonnen worden. Het kan zo ook de achterstand op Deinze verkleinen tot twee punten.
Jiepie leek na de wedstrijd tegen Oosterzonen grotendeels tevreden over wat zijn spelers er op het terrein van terecht brachten, wel hekelde hij de nonchalance die in de ploeg kroop na de 2-0 en het volgens hem “lullig weggegeven” tegendoelpunt… “werkpunten voor deze week op training”…!
SUPPORTERS OP POST.

Historiek:
05/11/2006: FC - Deinze: 2 - 1 (Kevin Franck, Thiebaut)
07/04/2007: Deinze - FC: 1 - 3 (Thiebaut 2x, Destorme)
22/09/2013: FC - Deinze: 0 - 4
14/02/2014: Deinze - FC: 1 - 1 (Cabumi)
13/09/2014: Deinze - FC Dender: 2 - 0
08/02/2015: FC Dender - Deinze: 1 - 0 (Nicaise)
24/09/2016: FC Dender - Deinze (Nicaise)

Wedstrijdleiding:
REF: WINDELS CHRISTOPHE
AR1: DE MEULEMEESTER STIJN
AR2: RYS EDWIN