Voorbeschouwing WS Bruxelles - FC Dender.

donderdag 2 februari 2017 om 20u04

FC Dender geraakte in Deinze niet verder dan een 0 – 0 gelijkspel, nu zaterdag moet het opnieuw een uitwedstrijd spelen, deze keer tegen WS Bruxelles.
De Brusselaars staan voorlaatste in het algemeen klassement en tellen 15 punten. Punten die het vooral haalde uit drie overwinningen waarvan één in het Van Roy stadion tegen FC Dender, 0 – 1. De twee andere winstpartijen werden behaald tegen de rechtstreekse concurrenten Oosterzonen en Sprimont, telkens met 2 – 0. De laatste vier wedstrijden werden telkenmale verloren, hieronder twee zware nederlagen tegen Oudenaarde (0 – 5) en Deinze (6 – 0).
Het scoorde tot dusver 16 doelpunten, topscorer is er ex-eersteklasser Koffi met 7 doelpunten. Zelf incasseerde het al 38 doelpunten en behoort dus zowel op offensief als defensief vlak tot de mindere goden uit onze reeks maar deze toestand is identiek als net voor de heenmatch en toch liet FC zich toen in de luren leggen. In een eerder gesloten wedstrijd kon Koffi, begin oktober, een rebound in doel knallen, 0 - 1.
Ons team staat op de zesde plaats en telt drie punten achterstand op Virton, de vierde en laatste Play Off plaats, een driepunter is dus een must!
FC Dender moet het zaterdag doen zonder de geel geschorste René Sterckx die in Deinze zijn derde gele kaart kreeg.
Zaterdag allen op post om onze spelers een steuntje in rug te komen geven…
 
Medisch bulletin:
Vlad Marin scheurde op het einde van de wedstrijd tegen ASV Geel zijn voorste kruisband en is voor 6 maanden out.
Julien Pé (adductoren) is voor lange tijd out, hij revalideert bij Walter Hinderdael maar trainde ook al met de bal.
Luka Lazitch had een scheurtje in de adductoren, krijg nog steeds spuiten en traint reeds mee maar wordt nog niet aan de selectie toegevoegd.

Wedstrijdleiding:
REF: MESANOVIC ADMIR
AR1: COECK MAARTEN
AR2: D'HAENE NIELS