Voorbeschouwing FC Dender - Dessel Sport.

donderdag 9 februari 2017 om 22u00

Zaterdag heeft er in ons stadion een onvervalste topper plaats want met Dessel Sport ontvangen we de nummer twee uit onze reeks. Dessel doet het al een gans seizoen heel goed en wordt enkel afgeremd door Beerschot Wilrijk, dat al veertien punten voorsprong telt.
Dessel totaliseert eenenveertig punten, zeven meer dan FC Dender en mag dus op twee oren slapen wat betreft de deelname aan de Play Off.
Voor nieuwjaar kende het een kleine inzinking, het liep tijdens die periode drie nederlagen op (Heist, Coxyde en Beerschot Wilrijk). In 2017 was Dessel op het gelijkspel tegen Geel na onfeilbaar. Het beschikt ook over het tweede beste defensief en offensief compartiment. Het scoorde reeds 41 doelpunten, treffers waar vooral Vansimpsen (7), Jutten (6), Breughelmans (5) en Janssens (5) verantwoordelijk voor waren.

FC Dender speelde vorig weekend in Brussel een sterke wedstrijd, had een resem kansen maar moest tot de laatste seconde kampen om de drie punten binnen te rijven. Nu we in de laatste rechte lijn naar de finish, de periode ook waarin alles in een definitieve plooi gegoten wordt, er moet dus gewonnen worden tegen Dessel. Geen gemakkelijke opgave maar moeilijk gaat ook!
Jean Pierre Vande Velde kan voor dit treffen wel rekenen op René Sterckx die terug komt uit schorsing, ook Andel Sarr die tegen WS Bruxelles rood onder neus kreeg kan geselecteerd worden.
Michel Goffin is geel geschorst.
De heenwedstrijd was alvast een spektakelstuk die op 4-4 eindigde en waarin FC telkens een voorsprong door Dessel Sport ongedaan zag gemaakt worden!
SUPPORTERS OP POST !

Wedstrijdleiding:
REF: VERGOOTE JASPER
AR1: KEULEERS ROBBY
AR2: VAN CAELENBERGH GAETAN