Voorbeschouwing Sp. Hasselt - FC Dender.

donderdag 16 februari 2017 om 14u16

Zaterdag trekt FC Dender naar de jeneverstad bij uitstek, nl. Hasselt. Tegenstander van dienst is er Sporting Hasselt, club die in 2001 gevormd werd na een fusie tussen Sportkring Kermt en KSC Hasselt (ooit één seizoen in eerste klasse).
Voorzitter en trainer is er Club Brugge coryfee Stijn Stijnen. Hasselt kon vorig seizoen, net zoals FC Dender, de promotie naar de Eerste Amateurklasse maken via de eindronde, een overgang die niet te best vlot want momenteel staat het op de dertiende plaats gerangschikt, plaats die “recht” geeft op de eindronde met de ploegen uit de tweede amateurklasse!
Hasselt totaliseert slechts 21 punten, behaald uit vijf overwinningen en zes gelijke spelen. Het scoorde tot dusver 24 doelpunten, goals die grotendeels onder bijna de ganse spelersgroep verdeeld worden want slechts één speler slaagde er in om meer dan tweemaal te scoren, Carratta scoorde driemaal. Vier speeldagen geleden behaalde het zijn laatste overwinning, het won toen thuis met 2-0 van Oudenaarde. Voor de voorlaatste overwinning moeten we echter al teruggaan naar 1 oktober 2016 toen het Coxyde met 5-0 huiswaarts stuurde. Als we de uitslagen van Hasselt onder de loep nemen lijkt het altijd “net niet” te zijn,  zo ook tijdens de laatste competitiewedstrijd wanneer het door Deinze moeizaam geklopt werd met 1-0 en dit na penalty voor Deinze. Het incasseerde maar vier doelpunten meer dan FC Dender, nl. 30.
In de heenwedstrijd moest FC Dender ook alles uit de kast halen om voorbij Hasselt te geraken! Het was een uur wroeten tot onze kapitein Wouter Hias een vrije trap van Sterckx in doel kon trappen.
Vorig weekend speelde FC een volwassen wedstrijd, het speelde goed gegroepeerd, controleerde de wedstrijd en ging rustig op zoek achter de nodige doelpunten om de overwinning veilig te stellen, Dessel moest dan ook met 2-0 verlies afdruipen.
Hopelijk kan blauw zwart ook in Hasselt een dergelijke prestatie op de mat brengen en na de wedstrijd klinken met een Hasseltse koffie in de hand...!
 
Niemand is geschorst, Lazitch is nog steeds niet speelklaar en René Sterckx is nog twijfelachtig ingevolge een dijbeenkwetsuur.

Wedstrijdleiding:
REF: PIRARD QUENTIN
AR1: COUNEN GILLES
AR2: VAN WYMEERSCH DIMITRI