Voorbeschouwing FC Dender - Sprimont Comblain.

vrijdag 3 maart 2017 om 15u05

FC Dender deed het niet te best in de vorige wedstrijd tegen Sp. Hasselt, het ging in Limburg met 2-0 kansloos ten onder en kon eigenlijk op weinig meer aanspraak maken. Het miste vooral de gedrevenheid die het in de eerdere wedstrijden wel tentoon spreidde.
Het moet nu tegen hekkensluiter Sprimont Comblain dus duidelijk beter doen!
 
Sprimont Comblain behaalde tot dusver slechts 10 punten uit 22 wedstrijden en staat hiermee troosteloos laatste met 6 punten achter WS Brussel.
Het kon slechts tweemaal winnen, nl. thuis 2-1 tegen Heist en 0-1 op Seraing.
Er werd gelijk gespeeld tegen Eisden, Hasselt, Deinze en Oosterwijk.
De 10 punten zijn netjes verdeeld tussen uit en thuis.
Het doelpuntensaldo, 17/46, is uiteraard zwaar negatief en op Coxyde na het slechtste uit de reeks. Toch loopt er met Henry Sahuké Mandi een gevaarlijk offensief heerschap rond want met 10 doelpunten staat hij hoog in de topscorerslijst van onze reeks. Pape Badji scoorde er 2 doelpunten.
In Sprimont moest FC Dender tot het uiterste gaan om de 3 punten kunnen mee te nemen naar huis. Nadat onze doelman Xavier Gies Sahuké al paar keer van een doelpunt had moeten houden was het Sarr die voor FC de score kon openen, Badji maakte nog gelijk maar een klasseflits van Sterckx deed de wedstrijd in het voordeel van FC kantelen, 1-2.
De ervaring leert ons dat de komende tegenstander een stuge en moeilijk te ontwrichten - typisch Waalse - tegenstander is terwijl de nederlaag tegen Hasselt ons liet ervaren dat er geen gemakkelijke wedstrijden bestaan in de eerste amateurklasse.
Wil FC dus nog kunnen meedoen aan de nacompetitie mag het ook de voeling met de topvier niet verliezen en is winnen de boodschap!
JP Vande Velde kan nog steeds geen beroep doen op de gekwetsten Marin, Pé, Lazitch en Sterckx, niemand is geschorst.
 
SUPPORTERS OP POST !
 
Medisch bulletin:
Vlad Marin scheurde op het einde van de wedstrijd tegen ASV Geel zijn voorste kruisband en is voor de rest van het seizoen out.
Julien Pé (adductoren) hervatte de trainingen en geraakt stilaan speelklaar.
Luka Lazitch had een scheurtje in de adductoren maar is speelklaar.
Rene Sterckx blijft op de sukkel met een contractuur in de dij. Hij kreeg een infiltratie en kan de training nog steeds niet hervatten.

Wedstrijdleiding:
REF: CRUL TIMOTHY
AR1: WINSKI ADRIAN
AR2: BEN ACHA BILAL