Voorbeschouwing Coxyde - FC Dender.

vrijdag 10 maart 2017 om 12u42

Vorig weekend kregen we in het Van Roy stadion een spektakelwedstrijd te zien waarbij de apotheose voor FC Dender nog de overwinning bracht. Sprimont Comblain weerde zich enorm en FC moest letterlijk tot in de laatste seconden vechten om de drie punten thuis te kunnen houden. Aalhoul, Meeus en Sarr waren de doelpuntenmakers van dienst.
De volgende wedstrijd is tegen Coxyde, net zoals de vorige tegenstander een club die zich al een gans seizoen in de onderste regionen van het klassement bevindt en nog steeds vecht om het behoud.
Coxyde staat momenteel op de veertiende plaats met 22 punten, met vier punten achterstand op de veilige twaalfde plaats, het moet dus nog wat punten sprokkelen! FC Dender mag zich dus aan een taaie tegenstander verwachten die er alles zal aan doen om de drie punten thuis te houden. Hun laatste overwinning dateert van 22 januari toen het Deinze met 2-0 klopte.
Met 55 tegendoelpunten lijkt de defensie de achilleshiel van het team te zijn. Zelf scoorde het al 30 keer, het behaalde zijn punten vooral thuis, zo werd ook Dessel er met 2-0 afgedroogd.
De topscorers zijn er Diakho en Vandamme die beiden elk achtmaal konden scoren.
Diezelfde Diakho was in de heenmatch verantwoordelijk voor de twee doelpunten die Coxyde in het Van Roy stadion kon scoren en waardoor zijn ploeg met een 0-2 voorsprong de rust kon ingaan. Na de rust kon FC de wedstrijd doen kantelen waardoor er uiteindelijk nog met 5-2 gewonnen werd.
FC gaat in Koksijde best winnen want het wil nog steeds meedoen aan de Play Off.
JP Vande Velde kan voor deze verplaatsing niet rekenen op de geschorste Dries Caignau die vorig weekend tijdens de wedstrijd tegen Sprimont twee gele kaarten incasseerde.
Lazitch is volledig hersteld en Pé stoomt zich volop klaar bij de beloften.

Wedstrijdleiding:
REF: BRINCKMAN JURGEN
AR1: BONDUEL TOON
AR2: VANDE VELDE TIMMY