Voorbeschouwing FC Dender - ASV Geel.

vrijdag 17 maart 2017 om 09u48

Na het debacle in Koksijde lijkt het FC Dender maar niet te lukken om bij het selecte groepje te geraken dat de eindronde mag spelen. Tegen Coxyde had het wel veruit het meeste balbezit maar het kon dit echter niet benutten, bovendien botste het op een gewiekste Vandamme die de thuisploeg onverhoopt de drie punten kon schenken.
Nu zaterdag, tegen Allemaal Samen Verbroedering Geel, moet het alleszins beter want met nog slechts zes wedstrijden op het programma moet er nog minstens één plaats opgeklommen worden in het klassement.
Geel bevindt zich in het midden van het klassement met acht punten minder dan FC. De coach van ASV, Nicky Hayen, is ons welbekend omdat hij tijdens het seizoen 2013-2014 bij FC Dender aan de slag was, hij beschikt over een vrij jong team dat vooral tijdens de thuismatchen zijn punten behaalt.
Opvallend is er dat de topscorer een verdediger is, Jo Christiaens – aan zijn zevende seizoen bezig bij Geel - , scoorde voor zijn club reeds zevenmaal. Middenvelder De Norre en aanvaller Damblon zetten elk reeds zesmaal de netten bol. Geel scoorde dit seizoen 39 doelpunten en incasseerde er zelf 33. Beide cijfers zijn zowat het gemiddelde uit de eerste amateurreeks, ook het puntentotaal is (bijna) de helft van wat er dit seizoen tot dusver te verdienen viel..
De bekercampagne was wel succesvol want het sneuvelde pas tegen eersteklasser Zulte Waregem, na verlengingen werd het 2-1.
Doelman Yves Lenaerts heeft een eerste klasse verleden bij Club Brugge en OHL.

De heenwedstrijd werd door FC Dender met 2-4 gewonnen, het was één van de wedstrijden waarin Ignazio Cocchiere zijn duivels ontbond en een hattrick scoorde.
Jiepie kan voor deze wedstrijd, op de gekwetsten Marin, Pé en Sterckx (?) na, op iedereen beroep doen. Dries Caignau komt terug uit schorsing.
Hopelijk laat onze spelersgroep zaterdag zien dat de nederlaag tegen Coxyde een ongelukkige misstap was!

SUPPORTERS OP POST !

Medisch bulletin:
Vlad Marin scheurde op het einde van de wedstrijd tegen ASV Geel zijn voorste kruisband en is voor de rest van het seizoen out.
Julien Pé (adductoren) hernam reeds bij de beloften maar bezeerde zich tijdens de wedstrijd tegen Coxyde van maandag laatstleden. 
Luka Lazitch had een scheurtje in de adductoren maar is speelklaar.
Rene Sterckx had last van een contractuur in de dij. Hij is momenteel pijnvrij, een laatste training moet uitsluitsel brengen.
 
Wedstrijdleiding:
REF: DE CLERCQ BRAM
AR1: BORREMANS MAXIME
AR2: KEULEERS ROBBY