Voorbeschouwing Patro - FC Dender.

donderdag 23 maart 2017 om 18u27

Vorig weekend kon FC Dender de drie punten thuishouden, het was wachten tot diep in de extra tijd eer de winning goal door Cocchiere kon gescoord worden.
Voor het ietwat mindere spel kon FC wel enkele excuses inroepen, zo speelde Andel Sarr slechts op halve kracht nadat hij bijna de ganse week verstek moest geven op training, ook René Sterckx was nog niet voldoende hersteld en startte op de bank. Bovendien werd er tegen een heel gedreven en verrassend sterk ASV Geel gespeeld.
Volgende wedstrijd heeft plaats in Limburg waar Patro Eisden Maasmechelen partij gegeven wordt. Patro staat op de negende plaats maar, is met slechts vier punten bonus, toch nog niet helemaal zeker van het behoud.
Patro is een typische thuisploeg want van de 8 overwinningen werden er 7 thuis behaald en … de enige uitoverwinning werd in ons Van Roy stadion gerealiseerd! FC kwam toen in de eerste minuten al op achterstand, Andel Sarr maakte in de tweede helft nog gelijk maar in de laatste minuten van de wedstrijd kon Patro nog onverwacht de overwinning in de wacht slepen toen hun topscorer Cosse (5 doelpunten) de 1-2 naast Gies kon leggen.
Ook Jesse Mayele scoorde er al vijf doelpunten. Op vlak van gescoorde doelpunten, 25 (excl. 5-0 tegen Deinze), is Patro is één van de minst productieve ploegen uit onze reeks. De laatste zes wedstrijden scoorde het maar tijdens één wedstrijd, er werd toen met 3-1 gewonnen van Sprimont. Vorig weekend speelde het 0-0 gelijk op Oosterwijk.
Met nog een vijftal punten erbij mag Patro zich als definitief gered beschouwen, FC weet dus waaraan het zich in de mijnstreek mag verwachten!
FC van zijn kant wil maar al te graag deelnemen aan de Play Off, hiervoor moet het vrijdag tegen Patro zeker aan de winnende hand blijven.
Voor Jiepie is het nog twijfelachtig of hij beroep gaat kunnen doen op de sterkhouders Sarr en Tarfi die deze week beiden met lastige kwaaltjes sukkelden en onvoldoende aan trainen toekwamen.
Jonas Bogaerts zit een strafdag uit wegens drie gele kaarten.
SUPPORTERS OP POST !

Wedstrijdleiding:
REF: DE PRINS MATTHIAS
AR1: SLEGERS VINCENT
AR2: CANNAERTS KRISTIAAN