Voorbeschouwing FC Dender - VW Hamme.

donderdag 20 april 2017 om 17u03

FC neemt het in zijn laatste thuiswedstrijd van de reguliere competitie op tegen VW Hamme in een blauw-zwarte derby!
De vorige wedstrijd van FC was een afknapper, 6-2 verliezen is geen alledaagse nederlaag.
FC kwam kort na de aftrap op voorsprong maar keek op het halfuur al tegen een 3-1 achterstand aan, om de kaartenlast – met het oog op een eventuele eindronde – binnen de perken te houden werden er vrij spoedig enkele wissels doorgevoerd.
Om voor 100% zeker te zijn van een deelname aan de Play Off moet FC nog een 3 op 6 behalen.
Zaterdag krijgt het hiervoor de kans in de derby tegen VW Hamme, telkenmale een moeilijke tegenstander voor FC Dender.
Strikt gezien kan Hamme nog bijgebeend worden door Coxyde maar aangezien de kustjongens toekomstig kampioen Beerschot Wilrijk als eerstvolgende tegenstander voorgeschoteld krijgen en in hun laatste wedstrijd Hamme zelf moeten bekampen lijkt het logisch dat Hamme op beide oren kan slapen.
De balans van de onderlinge duels helt lichtjes over in het voordeel van FC Dender want het won van de laatste 9 wedstrijden vijfmaal, Hamme viermaal. Gelijke spelen vielen er niet te noteren.
Ook al staat Hamme slechts op de tiende plaats, het is een team dat gemakkelijk de weg naar doel vindt, dit dan vooral door Olivier Romero Gomez die tot dusver reeds 17 doelpunten wist te scoren. Dekuyper (8), De Wilde (6), Impens (5) en Marien (5) zijn de andere voornaamste goalgetters. VW Hamme scoorde reeds 48 doelpunten, slechts 7 minder dan FC Dender. Het is dus duidelijk dat het schoentje achteraan knelt want met 54 tegendoelpunten doet het duidelijk slechter dan de teams die rondom zich geklasseerd staan.
FC Dender houdt zaterdag dus de drie punten best thuis om te kunnen deelnem aan de Play Off waarbij Beerschot Wilrijk zich reeds tot kampioen van onze reeks mag beschouwen want het beschikt als enige ploeg over een licentie voor 1B.
Jean Pierre Vande Velde kan zaterdag niet rekenen op doelman Xavier Gies en Hannes Meeus die beiden geel geschorst zijn.
SUPPORTERS OP POST!

Wedstrijdleiding:
REF: HOUREZ JONATHAN
AR1: MAECK RAPHAEL
AR2: WAROUX CEDRIC