Een kennismaking met keeperstrainer Tom Hofman.

woensdag 16 juli 2014 om 13u42

Het trainersgelid van FC werd volledig vernieuwd.
Vandaag nemen we even de tijd om onze nieuwe keeperstrainer voor te stellen.

Tom Hofman

Hallo Tom, kan je eens iets meer over jezelf vertellen?
Mijn naam is Tom Hofman (41j) en ben woonachtig te Opwijk.  Ik ben getrouwd met Elke De Schryver en vader van Victor (11j) en Fien (9j).
Beroepshalve ben ik bediende op de dienst financiën van het OCMW van Opwijk.

 
Voetbal lijkt de rode draad in je leven, is dit al van kindsbeen af aan?

Als doelman ben ik bij SK Opwijk begonnen, heb daar alle jeugdreeksen doorlopen en ook drie jaar eerste doelman geweest.  Achtereenvolgens heb ik voor SV Waregem, Gent Zeehaven, AA Gent en Red Star Waasland gespeeld.  Op mijn 35ste heb ik er na een knie-operatie er een punt achter gezet en ben ik gedurende zes seizoenen keepersstrainer geworden bij Verbroedering Meldert, nu ben ik dus lid van FC Dender. 
Aangezien mijn vader en nonkel ook altijd als doelman actief waren, was het evident dat ik van kleinsaf eveneens onder de lat plaats nam (hoewel ik ook nog enkele seizoenen als veldspeler actief was).

Waarom koos je voor FC Dender en via welke weg kwam je in contact met onze club?
Mijn zoontje speelt reeds twee seizoenen voor FC Dender, zodus was ik al vaak op de club aanwezig en toen bekend raakte dat de vorige keepersstrainer andere oorden zou opzoeken heeft men contact met mij opgenomen en was alles snel beklonken.
Deze club is geen onbekende voor mij daar ik vooral bij de jeugd heel wat mensen ken zoals Wouter Vaeyens en Johan Hertveldt.
Ook de heren Rik Beeckman en Christian Mellaerts zijn voor mij geen onbekende namen uit het voetbalmilieu.
    
FC was vroeger stabiele tweede klasser, we slaagden er zelfs in om twee seizoenen in eerste klasse te spelen, het merendeel van de supporters verwacht dus om opnieuw hogerop te geraken, denk je dat dit nog een realistische droom is?
Ik ken de geschiedenis van de club vrij goed en het Van Roy-stadion is voor mij zeker niet onbekend, zowel als doelman, doelmancoach en voetbalvader was ik er al meermaals aanwezig.
Dus qua infrastructuur - een prachtig stadion en ook een mooi oefencomplex - en omkadering lijkt er mij heel wat potentieel aanwezig om hogerop te kijken.
Het niveau van de spelersgroep kan ik nog niet genoeg inschatten omdat we nog maar één week bezig zijn en ik uiteraard vooral met de doelmannen bezig ben.  Het zou alleszins prachtig zijn moest deze club terug hogerop geraken.
  
Hoe goed ken je onze coach Stephane De Mets en T2 Gerland De Latte?
De hoofdcoach ken ik vooral als speler, ik was er namelijk enkele malen tegenstander van.  
Als coach weet ik dat hij razend ambitieus is en als een vakman met voetbal bezig is.  
De T2, Gerland De Latte, ken ik enkel van naam maar via via heb ik alleen maar positieve geluiden gehoord over hem.
  
Welke van de keepers die je nu gaat trainen kende je reeds van voorheen? 
Miguel Santos Pravos komt van Tubize, heeft vorig seizoen heel wat wedstrijden in tweede klasse afgewerkt en heeft voordien zelfs enkele matchen in de hoogste afdeling gespeeld. Het is een technisch goede doelman met toch al wat ervaring. Ilias Rchidi komt over van Berlare en kreeg zijn jeugdopleiding bij Club Brugge.  Als derde doelman traint Yani Demil mee met de A-kern, een jonge belofte uit de jeugdwerking van de club.
 ThybaertUiteraard is het na enkele trainingen veel te voorbarig om nu al uitspraken te doen over kwaliteiten maar ik denk dat we voor de positie van nummer 1 voldoende gewapend moeten zijn voor derde nationale.
De spelersgroep is voor mij grotendeels onbekend. Jens Podevijn ken ik wel, een zeer goede speler trouwens en ook Medhi Terki ken ik als een speler met veel kwaliteiten.
  
Wat verwacht jij het komende seizoen voor onze club?
Zoals ik eerder al aangaf is het voor mij nu te vroeg om al voorspellingen te doen, maar de eerste trainingsweek is alleszins al meegevallen en geeft goede moed voor het verdere verloop.
Bij deze wil ik ook al een bedankje richten aan de mensen die dagelijks in de weer zijn om ons (spelers en trainers) bij te staan.  Ik denk dan aan terreinverantwoordelijken, mensen die verantwoordelijk zijn voor materiaal en kledij, afgevaardigden, ...
Ik hoop dat we een succesvol seizoen kunnen draaien en liefst zo hoog mogelijk eindigen natuurlijk.

 • Jupiler
 • stravbier
 • drinxit
 • fonce
 • Bosmans
 • Houthandel-VH
 • rantour
 • pelicanrouge
 • logo  Eecofisk
 • LOGO Fashion Forum
 • Logo Ibis Aalst 2017
 • Logo Lucas
 • loft
 • Logo De Smaele
 • Logo Romein
 • Logo Willy & Gunther
 • Tony Boel