Interview met nieuwkomer Zeb Van Gerven.

woensdag 9 augustus 2017 om 00u24

ZebFC zocht tijdens het tussenseizoen een nieuwe doelman en hoefde hiervoor niet al te ver te gaan zoeken want met Zeb Van Gerven vond het in onze buurgemeente Erembodegem een jonge getalenteerde doelman. 
Tijdens de oefenmatchen kwam Zeb reeds volop in beeld en liet hij alvast zijn kunnen bewonderen.
Nu Xavier Gies met een handblessure voor enige tijd out is maakt hij, net zoals Yannick Van Zele, kans om als eerste doelman de competitiestart in te gaan. 
We stelden hem enkele vragen.

Hallo Zeb, je komt uit Erembodegem, ben je daar ook aan je voetbalcarrière begonnen?
Ja, inderdaad mijn eerste club was KSK Erembodegem. Op mijn twaalfde trok ik naar E. Aalst, daar was AA Gent mij komen scouten en zo belandde ik na vier jaar Aalst bij AA Gent.
Het bleek echter heel moeilijk om als jonge keeper door te groeien bij zo een grote club zoals AA Gent. Na vier jaar Gantoise, waaronder drie jaar bij de beloften, vond ik het tijd voor iets anders. Zo werd FC Dender mijn nieuwe uitdaging.

Wat zijn je eerste ervaringen onder onze nieuwe coach Chris Janssens?
We trainen nog maar een drietal weken maar mijn eerste ervaringen met Chris Janssens zijn zeer positief.
We trainen scherp, hij is rechtuit en je weet bij hem alleszins wat er van je verwacht wordt.
 
Je hebt aan Xavier Gies een zware concurrent, hoe bekijk je dit?
Ik en Xavier zijn inderdaad concurrenten maar ik denk niet dat het zo aanvoelt. Dender heeft aan Xavier een goede doelman, ik ben net bij de club en ik zal mij uiteraard moeten bewijzen. 
Ik ben net zoals iedere voetballer ambitieus en zou dit seizoen absoluut willen spelen, maar die keuze ligt uiteraard bij de coach.
Dender is volgens mij de perfecte ploeg om in te groeien. Ik kom net uit blessure en mijn ambitie is om het seizoen door te komen zonder blessures en verder bekijk ik alles stap voor stap.
 
Wat verwacht je van het komende seizoen voor onze club?
Volgens wat ik nu reeds ervaren heb hebben we een sterk team, bovendien merk je duidelijk dat de automatismen van vorig seizoen nog aanwezig zijn. De kern is zo goed als dezelfde gebleven, er zijn zelfs een paar versterkingen aan het team toegevoegd. FC Dender miste vorig seizoen op een haar na de Play Offs, we zouden nu dus minstens evengoed moeten kunnen doen.
We gaan hiervoor alvast ons best doen!