Klassieke derby uitslag voor FC Dender – E. Aalst bij de beloften.

zaterdag 2 september 2017 om 10u26

In tegenstelling tot de derby E. Aalst – FC Dender, tussen de eerste elftallen, ging gisteren op het synthetisch plein aan het Walleken de derby tussen de beloften van FC Dender en E Aalst wel door.
Het belang van de wedstrijd bleek al duidelijk uit het wedstrijdblad want bij beide teams werden er meerdere A-kernspeler afgevaardigd, bij Aalst zeven.
FC trok onmiddellijk de lakens naar zich toe en legde het beste voetbal op de mat. Dit resulteerde al na zes minuten in een doelpunt toen Aalhoul de keeper onder druk zette en de 1 – 0 kon scoren.
FC creëerde nog verscheidene kansen maar kon niet meer scoren tijdens de eerste 45 minuten.
Onze spelers trokken tijdens de tweede helft de lijn door en in de 55e minuut kon Rami Driouch, na mooi samenspel, de 2 – 0 scoren.
FC nam wat gas terug terwijl Aalst moedig bleef verder strijden om dan uiteindelijk uit de weinige kansen toch nog tweemaal te scoren en zo langszij te komen.  
Een 2 – 2 gelijkspel, hiermee werd de stelling nog maar eens alle eer aangedaan: “een derby verdient een derbyuitslag, nl een gelijkspel...”.

FC Dender: Van Zele, De Coeyere (80' De Koster), De Smet (71' Van de Velde), Caignau, Elaut, Figys (57' De Bodt), Aalhoul, Driouch (77' Kunda), Mba, De Geyseleer en Van Der Straeten.
E Aalst: De Vriendt, Raveyts (60' Mayanda), Gyselinck, De Koker, Marmitte, Emhandi, Vanderpoorten (72' De Mol), Egerickx, Van Gyseghem (77' Schoonjans), Geenens en Van Belle.