Voorbeschouwing FC Dender - SK Deinze.

woensdag 6 september 2017 om 08u47

Na een oponthoud van één speeldag gaat voor FC Dender op 9 september de competitie van start. FC zag zijn eerste wedstrijd uitgesteld worden omdat tegenstander E. Aalst geconfronteerd werd met stadion- en veiligheidsproblemen om de derby ordentelijk te kunnen laten doorgaan.

Onze “tweede” tegenstander van het seizoen 2017 – 2018 is KSK Deinze, we ontvangen dus meteen een topper uit onze reeks.
Deinze windt er geen doekjes om en wil maar al te graag zo snel mogelijk de promotie maken naar het profvoetbal.
Vorig seizoen draaide het vlot mee in de top vier van het klassement maar wegens een klacht i.v.m. een speler die onterecht opgesteld werd viel het plots terug naar de laatste plaats, was het ineens zijn motivatie kwijt en leek het een vogel voor de kat maar gelukkig werd het puntenverlies ongedaan gemaakt en bleef Deinze in de Eerste Amateurklasse.
Dat het Deinze menens is blijkt ook uit de transfers die het tijdens het tussenseizoen realiseerde, Lallemand, Romero, Challouk, Goossens en Brulmans zijn allemaal ronkende namen die hun plaats meer dan waard zijn in onze reeks! Lallemand (speelde vorig seizoen met RAFC kampioen) en Romero (ex-Anderlecht en Gent werd ook gevolgd door FC Dender) stonden vorig weekend direct al aan het kanon in de met 2-0 gewonnen wedstrijd tegen een andere topploeg uit onze reeks, nl. Dessel Sport.
Was de oefencampagne nog  wisselvallig, de competitiestart werd alleszins niet gemist!

Ook FC wisselde tijdens de oefencampagne ook goede met mindere momenten af, maar daarom noemt het dan ook “oefencampagne”…
De tweede helft van de laatste oefenmatch, tegen eersteklasser Exc. Moeskroen, mogen we alvast als heel goed bestempelen, er werd dan ook met 2 – 0 gewonnen.
FC wist grotendeels de kern van vorig seizoen samen te houden en versterkte zich met enkele getalenteerde spelers, nl. de doelmannen Van Gerven en Knipping, de verdedigers Vervoort en Vanthournout en de offensieve spelers Mba en M’Barki.
Ook onze middenvelder Julien Pé mogen we als een versterking beschouwen want vorig seizoen was hij quasi de ganse periode wegens kwetsuur non-actief.
Doelman Xavier Gies ligt in de lappenmand en revalideert van een handbreuk.
Wat mogen we van FC Dender dit seizoen verwachten?
FC liet vorig seizoen mooie zaken zien en miste op een haar na de Play Offs, de titel op zich was vorig seizoen een utopie en was sowieso voor Beerschot Wilrijk weggelegd. Beerschot had zo goed als geen concurrentie aan de andere ploegen en speelde los kampioen.
Met degradant Lommel is meteen al de naam van één grote titelkandidaat gevallen. Van de ploegen die vorig seizoen de top vier speelden, Virton, Dessel en Heist, wordt nu ook een hoofdrol verwacht, net zoals van KSK Deinze.
Uiteraard kunnen er zich nog andere ploegen in het titeldebat mengen.
FC hoopt minstens evengoed te doen dan vorig seizoen, laten we zelfs hopen op dat beetje meer waardoor de Play Offs tot de mogelijkheden behoort, maar laat ons vooral hopen op een aardig potje voetbal, met veel voetbal- en ander plezier, in ons Van Roy stadion!
Nu zaterdag rekenen we dan ook al op jullie aanwezigheid in onze tribunes.
SUPPORTERS OP POST!

Zaterdag tgv de wedstrijd tegen Deinze doet de kantine o.l.v. Luc Van Damme een extraatje en biedt het kantinepersoneel de supporters een dansavond aan, er wordt dus na de wedstrijd een DJ voorzien die muziek gaat brengen uit de eighties & nineties.
Onze U10 zorgen voor de begeleiding van de spelers op het plein. 
 
Ook even ter info meegeven dat er vanaf dit seizoen niet 15 maar 18 spelers op het scheidsrechterblad mogen ingevuld worden. Vorig weekend leerde ons dat niet alle ploegen 18 spelers op het matchblad zetten.

Historiek:        
Sat 28/01/17 Deinze 0 - 0 Dender
Sat 24/09/16 Dender 1 - 2 Deinze
Sun 08/02/15 Dender 1 - 0 Deinze
Sat 13/09/14 Deinze 2 - 0 Dender
Fri 14/02/14 Deinze 1 - 1 Dender
Sun 22/09/13 Dender 0 - 4 Deinze
Iedere voetbalfan zal wel het reglement i.v.m. rangschikking, promotie en degradatie in de Eerste Amateurklasse kennen, maar voor alle duidelijkheid geven we het hieronder nog eens mee.
Reglement:
 
Reeks:
Bestaat uit 16 ploegen, spelen heen en terug tegen mekaar, elke ploeg speelt 30 wedstrijden.
 
Punten:
3 punten voor winst, 1 voor gelijkspel, 0 voor verlies.
 
Rangschikking:
1. Gewonnen punten; 2. Gewonnen wedstrijden; 3. Doelpuntensaldo; 4. Gescoorde doelpunten; 5. Gescoorde doelpunten op verplaatsing; 6. Gewonnen wedstrijden op verplaatsing; 7. Testwedstrijd.
 
Promotie naar 1B:
De plaatsen 1-4 nemen deel aan de Play-off voor promotie naar 1B. *
Play-off:
4 teams spelen heen en terug tegen elkaar, spelen dus elk 6 wedstrijden, met halvering van de punten uit het algemeen klassement, punten worden eventueel afgerond naar boven, de andere gegevens uit de algemene rangschikking worden op 0 gezet.
 
Rangschikking Play Off:
1. Gewonnen punten; 2. Het team zonder afgeronde punten naar boven staat vóór het team met afgeronde punten naar boven; 3. Gewonnen wedstrijden; 4. Doelpuntensaldo; 5. Gescoorde doelpunten; 6. Gescoorde doelpunten op verplaatsing; 7. Gewonnen wedstrijden op verplaatsing; 8. Testwedstrijd.
 
Winnaar Play-off vervangt de degradant uit 1B. 
 

* Verplichtingen voor de club die stijgt naar de afdeling profvoetbal 1B:
+ De kampioen van de afdeling 1ste klasse amateurs stijgt naar de afdeling profvoetbal 1B, op voorwaarde dat hij minstens de licentie van profvoetbal 1B heeft bekomen, ongeacht de licentie die de daler uit de afdeling profvoetbal 1B, die hij vervangt, heeft bekomen.
+ Indien de kampioen van de 1ste klasse amateurs niet minstens de licentie 1B voor het profvoetbal heeft bekomen zal hij worden vervangen door de best geplaatste club die minstens de licentie 1B voor het profvoetbal heeft bekomen.

Degradatie uit Eerste Amateur:
Plaats 13 neemt deel aan de Play-off tegen de winnaar van de eindronde in Tweede Amateur, winnaar blijft in of stijgt naar Eerste Amateur.
Plaatsen 14-16 degraderen rechtstreeks naar Tweede Amateur.