Voorbeschouwing Lommel United - FC Dender.

zaterdag 23 september 2017 om 20u00

Dit weekend trekt FC Dender naar het noordoosten van ons land om er zijn derde wedstrijd van het seizoen te spelen, tegenstander is er Lommel United.
Lommel is de degradant uit 1B en heeft uiteraard de ambitie om snel mogelijk terug hogerop te geraken! Het wordt dit seizoen dan ook als de titelfavoriet bij uitstek beschouwd.
In de huidige algemene stand moet het voorlopig wel nog Heist laten voorgaan dat een 9 op 9 realiseerde, terwijl het zelf 7 op 9 behaalde - vorig weekend kwam het niet verder dan een scoreloos gelijkspel in Berchem.
De eerste competitiewedstrijd werd met 2-1 gewonnen tegen Oudenaarde, de tweede met overtuigende 1-5 cijfers tegen Patro Eisden, onze vorige tegenstander waartegen FC moeizaam 1-1 gelijk speelde.
Lommel was deze week ook nog actief in de Croky Cup waarin het zopas verloor met 1-2 tegen Waasland Beveren. Lommel kwam al na één minuut op voorsprong via Vermijl die aan de tweede paal een voorzet kon binnen tikken, na 10 minuten stond de eindstand echter al vast, maar Lommel gaf zich toch zomaar niet gewonnen tegen de eersteklasser want Cauwenberg strandde nog op de dwarsligger.
Coach Wouter Vrancken beschikt over een sterk uitgebalanceerd team. In het tussenseizoen werden er 11 transfers gerealiseerd, van kampioen Beerschot werden er twee spelers overgenomen, vooral doelman Clepkens en aanvaller Vermeiren (reeds 2 doelpunten) springen in het oog. Ook Alexandre De Bruyn wist reeds tweemaal te scoren.
Met Gueroui, Neven en Scheelen beschikt Vrancken over een zeer ervaren en uiterst sterk middenveld.

Na de sterke partij tegen SK Deinze hadden onze jongens het dit weekend moeilijk tegen een sterk georganiseerd Patro, dat onze spelers weinig kansen bood om door de verdediging te breken. Na eerst zelfs nog op achterstand gekomen te zijn mochten we uiteindelijk nog tevereden zijn met het 1-1 gelijkspel. De wedstrijd in Lommel zal waarschijnlijk van een ander allooi zijn want de thuisploeg wil vooral winnen en op het einde van de rit de titel pakken, het lijkt er dus op dat het een “open” wedstrijd zal worden.
Chris Janssens kan nog steeds geen beroep doen op Xavier Gies (gebroken hand) en René Sterckx (verdraaide knie), ook Wouter Hias is nog twijfelachtig wegens enkelproblemen (trap tegen Deinze).
Tijd ook om de statistieken tussen beide ploegen wat in evenwicht te brengen, want FC sprokkelde tegen Lommel tot dusver nog niet al te veel punten...
SUPPORTERS OP POST!

De wedstrijd start om 20u00 in het Soevereinstadion en staat onder de deskundige leiding van dhr. Claes, bijgestaan door dhr. Gijsen en Hermans.

Historiek:

Wed 21/12/11 Lommel United 0 - 0 Dender
Wed 24/08/11 Dender 0 - 1 Lommel United
Sat 19/03/11 Dender 2 - 0 Lommel United
Sat 23/10/10 Lommel United 3 - 1 Dender
Sat 06/03/10 Dender 0 - 2 Lommel United
Sat 17/10/09 Lommel United 1 - 0 Dender