Voorbeschouwing FC Dender - Knokke FC.

donderdag 28 september 2017 om 14u25

Zaterdag komt promovendus Knokke FC op bezoek. Knokke was vorig seizoen heel sterk en stond bijna gans het seizoen aan de leiding en was dan ook de verdiende kampioen in de tweede amateurklasse.
Het trekt die positieve lijn ook door in de eerste amateurklasse want het verloor tot dusver nog niet, het won eenmaal en speelde driemaal gelijk.
Het won op Oudenaarde (1-2) en speelde gelijk tegen Patro, Seraing en Hamme. In de beker werd het door koploper Heist met 2-5 uitgeschakeld.
Dat zowel de ploeg als de gemeente ambitieus zijn bewijst de planning van het gemeentebestuur want dit maakte onlangs bekend om de eerstkomende 3 jaar bijna 13 miljoen euro vrij te maken om het gemeentelijk sportcentrum Olivier op te waarderen, cijfers om van te dromen…  
Coach Yves Van Borm beschikt over een heel ervaren team, de club wist tijdens het tussenseizoen ook heel wat nieuwe spelers op de kop te tikken, één van de nieuwe spelers, Cor Gillis, was ooit publiekslieveling nummer één bij FC Dender. Knokke scoorde al vier doelpunten en moest er drie incasseren. Topscorer is er Tjendo De Cuyper met twee doelpunten.
 
In het verleden bekampten FC Dender en Knokke FC mekaar nog maar één keer. FC moest toen heel diep gaan en had zelfs verleningen nodig om met 2-4 te gaan winnen aan de kust. Voor FC scoorden toen Pé, Dimbala en Fernandez (2x).
FC was vorig weekend een maatje te klein voor titelkandidaat Lommel, de eerste helft verliep evenwichtig en bood FC zelfs nog uitzicht op de overwinning, maar na de rust en een donderpreek van hun coach zagen we een superieur Lommel, de 4-0cijfers spraken dan ook voor zich.
Al kan coach Janssens voorlopig nog niet rekenen op Gies, Sterckx, M’Barki (geschorst) en waarschijnlijk ook nog niet op Hias, zaterdag moet FC het dus alleszins beter trachten te doen dan in de vorige wedstrijd!
Onze spelers verwachten dan ook van jullie de nodige steun…
 
De spelers worden begeleid door onze U8 o.l.v. Van Assche Steffi en Pluvinage Luc.

SUPPORTERS OP POST!