Voorbeschouwing Berchem Sport - FC Dender.

vrijdag 6 oktober 2017 om 11u29

Na het ontnuchterend resultaat van de wedstrijd tegen Knokke FC trekt FC dit weekend naar het Ludo Coeckstadion van Berchem Sport.
Den Berchem is met zijn stamnummer 28 één van de oudste clubs van het land, een club ook meerdere jaren in de hoogste voetbal regionen vertoefde. In de jaren ’90 zakte het geleidelijk aan weg en moest in 2000 zelfs een seizoen in Eerste Provinciale aan de slag. Ondertussen kon het weer hogerop klimmen zodat het nu weer in de hoogste amateurreeks kan uitkomen.
Vorig seizoen speelde het kampioen en doet het nu met 7/15 verre van slecht en staat hiermee op de 8e plaats.
Het ervaren team van Geert Emmerechts won en verloor tweemaal en speelde eenmaal gelijk. Alle punten werden thuis behaald zodat FC weet aan wat het zich zondag mag verwachten. Zes punten werden er behaald tegen Virton (2-0) en Chatelet (3-0) en tegen het uiterst sterke Lommel werd er thuis 0-0 gelijk gespeeld, m.a.w. niemand slaagde er tot dusver in om op Berchem te scoren.
Naast het puntenaantal is ook het doelpuntensaldo in evenwicht, 6/6.
FC speelde tegen Knokke geen slechte wedstrijd maar bleef verweesd met 0 punten achter. Er waren zelfs kansen bij de vleet maar een sterke keeper of een verdedigende voet hielden onze jongens van een verdiend(e) punt(en)!  Nu FC al wat punten morste moeten er dit weekend punten “gewonnen” worden om de enigszins scheve situatie wat recht te trekken.
Uit de ziekenboeg, Gies – Hias – Sterckx - Vervoort, zal er waarschijnlijk nog niemand gerecupereerd kunnen worden. Hias en Sterckx gaan deze avond voor de eerste keer meetrainen maar waarschijnlijk zal er van spelen nog geen sprake zijn.
Op de geschorste Ridwane M’Barki kan er alvast opnieuw gerekend worden.
FC moet dus als eerste team dit seizoen tot scoren trachten te komen in het Ludo Coeckstadion, geen makkelijk opdracht maar… moeilijk gaat ook!
SUPPORTERS OP POST!