Voorbeschouwing FC Dender - SV Oudenaarde.

donderdag 12 oktober 2017 om 14u38

FC Dender bracht dit weekend de moeilijke uitstap naar Berchem Sport tot een goed einde.
Coach Janssens kon opnieuw beroep doen op de al bij al snel herstelde René Sterckx, onze middenvelder was meteen resultaatbepalend want hij scoorde in Antwerpen in de laatste minuten de winning goal.
Zaterdag wacht er FC een nieuwe uitdaging want dan komt KSV Oudenaarde op bezoek, Oudenaarde stuurde dit weekend het sterke SK Deinze puntenloos huiswaarts.
Oudenaarde staat, met één punt minder, één plaats lager gerangschikt dan FC Dender. Het behaalde zijn 6 punten uit de overwinningen tegen Deinze (1-0) en Berchem Sport (3-1), de andere 4 wedstrijden werden verloren. Het startte de competitie niet al te best al geldt hier het excuus dat de tegenstanders niet van de minsten waren, 0 op 9 tegen koplopers Lommel, Dessel en Knokke zijn niet zo verwonderlijk.
De laatste wedstrijden vlot het dus wel veel beter, vooral thuis tegen Berchem werd er gemakkelijk gewonnen toen een 0-1 achterstand omgezet werd in een 3-1 overwinning. De aalvlugge Jesse Martens scoorde toen twee doelpunten.
Oudenaarde wist al 6 keer te scoren en incasseerde al 7 doelpunten, hierin troeft het alvast FC Dender af (5/9).
Coach Stefan Leleu beschikt, op de 37-jarige ex-eersteklasser Coulibaly na, over een ploeg van midden twintigers, we kunnen dus spreken over een ervaren team want ook Daan Van Gyseghem deelt zijn eerste klasse ervaring met de andere spelers. KSVO eindigde vorig seizoen middenin het klassement en wil het dit seizoen alvast nog een ietsje beter doen.
Ook FC wil dit seizoen beter presteren dan vorig seizoen. Het maakte al enkele uitschuivers maar de overwinning tegen Berchem geeft opnieuw wat meer ademruimte, toch wordt er zaterdag best gewonnen tegen Oudenaarde om te kloof met de koplopers niet te groot te laten worden!
De wedstrijd in Berchem toonde ook aan dat sterkhouder Rene Sterckx, what’s in a name, eerder weldegelijk gemist werd.
SV Oudenaarde en FC Dender bekampten mekaar reeds eerder deze zomer, in het kader van de Croky Cup moest FC het toen, in het Burgemeester Thienpontstadion, afdruipen met een 2-0 nederlaag. Hopelijk leerden onze jongens uit deze wedstrijd en kunnen ze zaterdag voor het eerst dit seizoen twee overwinningen op rij behalen.
Deze week is het nog afwachten of Hias terug speelklaar geraakt, voor Gies en Vervoort komt de wedstrijd sowieso te vroeg. 
 
Zaterdag heeft in het Van Roy stadion ook de voorstelling van onze jeugdploegen plaats.

Tevens is er in onze feestzalen Lindenveld een Fiesta Espanola plaats, niet te missen!
Info en inschrijvingen vind je hier.

Historiek:

Sun 20/08/17 CUP Oudenaarde 2 - 0 Dender
Sat 01/04/17 FAD Dender 1 - 0 Oudenaarde
Sat 17/09/16 FAD Oudenaarde 0 - 1 Dender
Sat 02/04/16 SAD Oudenaarde 3 - 1 Dender
Sat 07/11/15 SAD Dender 2 - 1 Oudenaarde
Sat 31/01/15 SAD Oudenaarde 0 - 1 Dender