Voorbeschouwing Chatelet Farciennes - FC Dender.

vrijdag 20 oktober 2017 om 10u18

FC geraakte vorige zaterdag niet voorbij SV Oudenaarde en telt zo na 6 speeldagen net zoveel overwinningen, als gelijke spelen en als nederlagen.
Zondag trekt het richting Wallonie waar er Chatelet Farciennes partij moet gegeven worden.
Chatelet is een nieuwkomer in onze reeks, het speelde vorig seizoen vlot kampioen in Tweede Amateurklasse B.
Dit seizoen, in een hogere reeks, is het uiteraard wat zoeken en staat het voorlopig, met 5 punten, op de voorlaatste plaats. Vijf punten die het behaalde uit gelijke spelen, winnen was er dus nog niet bij!
Verloren werd er tegen Hamme (1-0) en Berchem (3-0). Vorig weekend leek de winst binnen handbereik want een kwartier voor affluiten stond het nog 1-3 voor tegen Patro Eisden, uiteindelijk gaf het op 5 minuten tijd de winst nog uit handen, 3-3.
Coach Fréderic Stilmant beschikt over een ploeg van eind twintigers, m.a.w. mannen die de knepen van het vak kennen. Drie spelers konden er al scoren, aanvaller Lorenzon (4) en de middenvelders Ladrière (3) en Vanderbecq (1). Zelf moest Chatelet al 12 doelpunten incasseren.
In het Complexe des Sablières kon er dit seizoen nog niemand gaan winnen, ook vorig seizoen was het een quasi oninneembare burcht.
FC krijg dus een zware kluif voorgeschoteld, temeer daar er in het verleden in de Waalse wedstrijden telkens ook al tot het uiterste moest gevochten worden.
Tegen Oudenaarde leek het eerst nog vlot te lopen en kwam FC op voorsprong, een voorsprongmarge die het sein bleek om de wedstrijd uit handen te geven…, uiteindelijk moest er zelfs nog gevochten worden om niet te verliezen.
Het was een wedstrijd om lessen uit te trekken.
Wil men hogerop kunnen blijven kijken moet er sowieso gewonnen worden.  
Hias, Gies en Vervoort zijn nog steeds out, De Geyseleer keert terug uit schorsing.
Beide clubs speelden nooit eerder tegen mekaar.