Voorbeschouwing FC Dender - KFC Oosterzonen.

donderdag 26 oktober 2017 om 16u59

Dankzij het uitstapje naar Chatelet werd FC Dender dit weekend 3 punten rijker, punten die ook wel nodig waren om niet helemaal in de achterste regionen verzeild te geraken.
FC staat nu met 11 punten te midden het klassement en dit met 3 punten verschil op de barrage plaatsen, zowel voor promotie als degradatie.
Net zoals tijdens de meeste wedstrijden had in Chatelet ons team ook nu het meeste balbezit, ook deze keer lieten onze jongens zich verrassen maar nu kon de achterstand nog omgezet worden in een overwinning.
Nu krijgen we met FC Oosterzonen een team op bezoek dat maar 1 puntje meer telt dan FC Dender, slecht wordt er echter niet geboerd want het verloor dit seizoen nog maar twee keer en dit tegen de absolute topploegen uit onze reeks, nl. Lommel en Heist.
Geel, Aalst en Deinze waren een maatje te klein voor de Kempenaren, tegen Chatelet en Dessel werd er gelijk gespeeld.
Net zoals het puntentotaal (12) staat ook het doelpuntensaldo in evenwicht, 12/12. Het grootste aandeel in de gescoorde doelpunten heeft de jonge Sam Van Aerschot die al aan 5 doelpunten zit. Het is ook een team dat de armen niet onmiddellijk laat zakken want in de voorgaande wedstrijden werden er vooral tijdens het laatste kwartier regelmatig scheve situaties rechtgezet, het ontbreekt het team van coach Stijn Geys niet aan gezonde mentaliteit – vooral eigen aan de spirit van één van de jongste teams uit onze reeks.
Het zal er voor FC Dender dus tegen de Oosterzonen op aankomen om de aandacht geen seconde te laten verslappen, om zo ook achteraan nog eens de deur op slot te kunnen houden, want het is al sinds de competitieopener, tegen Deinze geleden, dat FC nog de 0 kon houden.
Hopelijk lukt dit zaterdag nog eens en kunnen onze spelers de supporters thuis nog eens vergasten op een overwinning!
 
Doelman Xavier Gies is nog out wegens handbreuk, is deze week hergonnen met keeperstraining.
Wouter Hias kreeg tegen SK Deinze een trap tegen de enkel en kon tot dusver nog niet trainen. Hij ging voor onderzoek naar het UZ Antwerpen, het is nog wachten op de diagnose. Trainen en spelen is nog niet aan de orde.
Jonathan Vervoort kon al meetrainen met de groep maar meespelen tegen Oosterzonen is, ingevolge zijn lange inactiviteit, nog hoogst twijfelachtig.

Historiek:

Sat 21/01/17 FAD Dender 5 - 1 Oosterwijk
Sat 10/09/16 FAD Oosterwijk 0 - 0 Dender
Sun 25/08/13 CUP Dender 0 - 2 Oosterwijk

Wedstrijdleiding:
REF: DE CLERCQ BRAM
AR1: SILVRANTS SAM
AR2: DEWYN BENJAMIN