Voorbeschouwing FC Dender - ASV Geel.

vrijdag 10 november 2017 om 10u48

FC Dender maakte de laatste twee weken geen al te beste beurt, het verloor twee keer op rij waardoor het wegzakte naar de twaalfde plaats. Konden we tegen Oosterzonen nog tegenslag als excuus inroepen, in de laatste wedstrijd tegen Seraing ging het met 3-0 onderuit – een uitslag waar we geen tekeningetje moeten bij maken!
Zaterdag komt Allemaal Samen Verbroedering Geel op bezoek, de zevende in het klassement met vier punten meer dan FC Dender.
Bij Geel verloopt de competitie in blokken, het startte het seizoen goed met twee overwinningen op rij, hierop volgden 4 nederlagen en 3 overwinningen, in de laatste 2 wedstrijden werd er opnieuw verloren.
De strafste overwinning was de 3-0 tegen leider Lommel, opmerkelijkste feit was wel het hierop volgend ontslag van coach Nicky Hayen en dit wegens het “niet meer passen in het nieuwe sportief beleid van de club”. Nicky werd opgevolgd door T2 Patrick Van Houdt.
Hoofdverantwoordelijke voor de 15 Geelse doelpunten is de jonge aanvaller Ahmet Karadayi met 6 doelpunten. Ook de jongere broer van Yannick Carrasco, Mylan, doet er met 2 doelpunten zijn best. Ander opmerkelijk feit is dat reeds alle verdedigers minstens eenmaal wisten te scoren, dus een team dat ook best in het oog wordt gehouden op stilstaande fases.
Verdedigend loopt het, met 12 tegendoelpunten, ook tamelijk vlot.
Met de 18-jarige Timothy Oliseh beschikt Geel ook over een speler met een FC verleden.

FC moet zaterdag sowieso winnen om niet bij de laatste vier verzeild te geraken…
De zieke Sterckx kon deze week al enigszins meetrainen, de kans is dus reëel dat hij op het wedstrijdblad staat.
Sarr daarentegen kon deze week nog niet veel oefenen ingevolge een ontsteking in de hiel.
Wouter Hias begint volgende week met looptrainingen en Xavier Gies is medisch fit verklaard.
Aalhoul is waarschijnlijk nog een drietal weken buiten strijd.
SUPPORTERS OP POST!

De spelers worden begeleid door onze U13.

Geschiedenis:

Sat 18/03/17 Dender 2 - 1 Geel
Sat 05/11/16 Geel 2 - 4 Dender