Voorbeschouwing KSK Heist - FC Dender.

vrijdag 17 november 2017 om 08u48

Zaterdag treft FC KSK Heist, een ploeg die het al sinds de promotie naar Tweede Klasse, in 2011, telkenjare vrij behoorlijk doet.
Vorig seizoen eindigde het als vierde in de reguliere competitie, een plaats die ze nu ook bekleden.
We mogen ze dus als één van de topploegen uit onze reeks beschouwen. 
Het team bevat verschillende heel getalenteerde voetballers, bij Heist springen Ventose (ex Beerschot en Rupel Boom) en vooral Bart Webers in het oog. Webers was en is nog steeds goud waard voor KSK Heist, ook al kreeg hij door de jaren heen al verschillende aanlokkelijke voorstellen, ook van onze club, hij bleef al 10 seizoenen lang Heist trouw, een clubspeler in hart en nieren en ieder seizoen, als middenvelder, goed voor minstens 10 doelpunten. Nu staat zijn teller op 4, als middenvelder verre van slecht maar hij beschikt dan ook over een fenomenale vrije trap of verschijnt op het juiste moment op de juiste plaats voor doel. Dit konden wij vorig seizoen eveneens aanschouwen toen hij met 2 rake vrije trappen Heist terug in de wedstrijd bracht, uiteindelijk verloor FC deze wedstrijd nog met 4-5 na een laat doelpunt van Kabeya, een aanvaller die nu eveneens al aan 4 doelpunten zit. Zijn spitsbroer in de aanval, de pas 19-jarige Orye, telt 3 doelpunten. De strafste uit het gelid is echter Napoleone wiens teller reeds op 6 staat. Deze vier spelers maakten tot dusver reeds 17 van 20 gescoorde Heistse doelpunten. Verdediger Engelen scoorde tweemaal en Ventose eenmaal.
Heist telt 16 tegendoelpunten. 
Bij FC Dender kan het beter, zaterdag bleef het steken op een 2-2, na alweer een ganse wedstrijd te moeten vechten om een achterstand op te halen. Het lijkt alsof FC vecht tegen zichzelf en dan vooral thuis, waar het in niets lijkt mee te zitten.
Dezelfde stunt als vorig jaar, een 1-3 winst in Heist, lijkt quasi onmogelijk maar de voetbalwet – een bal is rond… – geldt ook in de Zuiderkempen!
Laat ons dus hopen dat FC zich in Heist, op den Berg, kan herpakken en terug het oude niveau kan oppikken.
SUPPORTERS OP POST!
 
Andel Sarr komt hoogstwaarschijnlijk, ingevolge een ontsteking in de hiel, nog steeds niet aan spelen toe.
Wouter Hias is deze week met looptraining begonnen.
Xavier Gies en Timothee Mba zijn speelklaar.

Historiek:

Sat 17/12/16 Dender 4 - 5 Heist
Sat 22/10/16 Heist 1 - 3 Dender
Sat 31/03/12 Dender 1 - 2 Heist
Sun 06/11/11 Heist 2 - 2 Dender
Sat 02/04/11 Heist 3 - 0 Dender
Sat 06/11/10 Dender 3 - 0 Heist