Voorbeschouwing FC Dender - Dessel Sport.

vrijdag 24 november 2017 om 10u18

Met Dessel Sport krijgt FC Dender een kwaaie klant over de vloer.
In Heist speelde FC Dender goed mee en had uitzicht op een gelijkspel maar moest in de allerlaatste seconden van de wedstrijd nog een doelpunt incasseren. Het lijkt zowat de rode draad door het lopend seizoen, een gebrek aan efficiëntie in combinatie met vermijdbare tegendoelpunten hebben FC ondertussen al heel wat punten gekost!
Het kan dus alleen maar beter….
Dessel Sport staat op de tweede plaats op slechts 3 punten van leider Lommel. Er werd driemaal verloren en dit telkens buitenshuis, nl. tegen Deinze, Geel en Knokke. De twee gelijke spelen, Châtelet en Oosterzonen, vielen eveneens op verplaatsing te noteren, thuis is het een oninneembare burcht.
Het scoorde al 21 doelpunten, doelpunten die uit alle linies komen met verdediger Jari Breugelmans (4), middenvelder Kevin Janssens (5) en aanvaller Ratko Vansimpsen (4) als hoofdaandeelhouders.
Zelf incasseerde het al 14 tegendoelpunten.
Coach Patrick Witters beschikt over een heel ervaren elftal met hoofdzakelijk spelers die al enkele seizoenen achter de rug hebben bij Dessel Sport.
Vorig weekend moest het tegen Seraing thuis wel heel diep gaan, het kwam na 15 minuten op voorsprong maar moest toch met een 1-2 achterstand gaan rusten. Op het einde van de wedstrijd werd de klus wel geklaard toen een kwartier voor affluiten Yagan de gelijkmaker kon scoren en in extra tijd Njengo zelfs nog de winning goal maakte. FC weze dus gewaarschuwd!

FC zit in een dipje en kan ongetwijfeld beter, het komt er nu op aan om het zelfvertrouwen te herwinnen om uit de onderste regionen weg te geraken.
Het moet nu hoe dan ook thuis voorbij Dessel zien te geraken, een Dessel waaraan FC goede herinneringen heeft, o.a. de titelkamp voor Eerste Klasse.
Voor Sarr (achillespees) en Aalhoul (spierscheur) komt deze wedstrijd alleszins nog te vroeg, Wouter Hias sloot deze week aan bij de groep maar ook hij zal hoogstwaarschijnlijk nog niet aan spelen toekomen.
SUPPORTERS OP POST!

Historiek:

Sat 11/02/17 FAD Dender 2 - 0 Dessel Sport
Sat 08/10/16 FAD Dessel Sport 4 - 4 Dender
Tue 11/11/08 CUP Dessel Sport 1 - 3 Dender
Sun 13/05/07 FDB Dessel Sport 0 - 2 Dender
Sun 10/12/06 FDB Dender 1 - 0 Dessel Sport