Voorbeschouwing VW Hamme - FC Dender.

vrijdag 1 december 2017 om 11u17

FC Dender leed vorige vrijdag opnieuw een nederlaag, al behoorde een nederlaag tegen medeleider Dessel Sport tot de verwachtingen.
Het kon nu al vijf wedstrijden op rij niet meer winnen en dat begint stilaan door te wegen in het klassement, FC staat op de dertiende plaats met de hete adem van de achtervolgers in de nek en dit terwijl er zich met de ploegen voor zich reeds een puntenkloof begint af te tekenen.
Zondag dient de strijd aangebonden te worden met VW Hamme.
Hamme staat op de tiende plaats en kent tot dusver een rustig seizoen. Het telt 18 punten waarvan er thuis 13 behaald werden, op verplaatsing werd er enkel gewonnen tegen Aalst, 3-4. De Wuitens hebben dus een stevige thuisreputatie, thuis werd enkel verloren tegen het sterke Deinze.
De 17 doelpunten werden vooral gescoord door de aanvalslinie, koploper is er Stijn De Wilde met 4 doelpunten. Yoshi Mariën scoorde net als middenvelder Gilles Van Remoortere 3 doelpunten. Ook speler-trainer Jamaïque Van Damme doet, met 2 doelpunten, ook nog zijn duit in het zakje.
VW Hamme incasseerde zelf al 19 tegendoelpunten.

Onze jongens moeten dus nu optornen tegen een team met een sterke thuisreputatie maar veel excuses zijn er niet meer, FC moet er punten – trachten te – pakken, zoveel is zeker!
Deze week werden de pijnpunten nog eens aangehaald en werd er met een afgeslankte kern, enkele spelers verhuisden naar de B-kern, duchtig doorgetraind.
Hopelijk wijzen zondag de neuzen opnieuw allemaal dezelfde richting uit, vinden de spelers hun strijdlust terug en brengen de maatregelen van deze week resultaat op.

Voor Hias zijn de vooruitzichten gunstig, Sarr is nog twijfelachtig en voor Aalhoul lijkt de kans op spelen quasi nihil.
Vrijdagavond wordt nog getraind om 18u, zaterdagochtend om 10u.

Historiek:

Sat 22/04/17 Dender 2 - 2 VW Hamme
Sun 04/12/16 VW Hamme 1 - 3 Dender
Sat 20/02/16 Dender 0 - 3 VW Hamme
Sat 26/09/15 VW Hamme 0 - 3 Dender
Sun 08/03/15 VW Hamme 1 - 3 Dender
Sun 05/10/14 Dender 2 - 3 VW Hamme

Wedstrijdleiding:
REF: LEFEVER ROBIN
AR1: DE KEYZER TIM
AR2: KEULEERS ROBBY