Voorbeschouwing FC Dender - Lommel SK.

vrijdag 15 december 2017 om 09u14

Door de weersomstandigheden kwam FC afgelopen weekend, op Virton, niet in actie voor de laatste wedstrijd van de heenronde.
We ontvangen nu zaterdag Lommel SK op de eerste speeldag van de terugronde.
Lommel bevindt zich al het ganse seizoen in de bovenste regionen en lijkt zich te mogen opmaken voor de play-offs. FC bengelt onderaan het klassement en kan de punten heel hard gebruiken. Eind september leed FC  Dender op Lommel zijn zwaarste nederlaag van het seizoen, het verloor er droogweg met 4 - 0, het belooft dus een zware wedstrijd te worden.
Lommel was de degradant uit 1B en heeft uiteraard de ambitie om snel mogelijk terug hogerop te geraken! Het wordt dit seizoen dan ook als de titelfavoriet bij uitstek beschouwd en stond tot dusver al bijna gans het seizoen afgetekend aan de leiding.
Het ervaren team van de jonge coach Tom Van Imschoot scoorde al 30 doelpunten, dubbel zoveel als FC Dender, ook op verdedigend vlak is er een opzienbarend verschil, 15 tegendoelpunten voor Lommel terwijl onze doelman zich al 24 keer moest gewonnen geven.
Topscorer is er de 19-jarige Din Sula met 7 doelpunten. Alexandre De Bruyn, één van de betere voetballers uit onze reeks, vond al vijfmaal de weg naar doel. De meest ervaren Lommelenaar Wouter Scheelen maakte, net zoals Sam Valcke en Simon Vermeiren, reeds 3 doelpunten.
Bij sluitstuk Michaël Clepkens, overgekomen van Beerschot Wilrijk, moet  men ook geen tekening maken!
De laatste vier weken draait de motor van Lommel echter wat vierkant want na de 3 - 1 winst tegen VW Hamme werd er niet meer gewonnen, tegen Virton en Deinze – weliswaar twee ploegen in vorm, werd er met 2-1 verloren en tegen Dessel en Chatelet bleef het steken op een 1 – 1 gelijkspel.
Lommel behaalde de laatste weken dus slechts 2 op 12, FC behaalde eveneens slechts een 2 op 12. Groot verschil, Lommel staat op de tweede plaats, FC Dender op de dertiende.
Het wordt een strijd tussen twee teams die de punten hard nodig hebben, al liggen de doelstellingen op dit moment enigszins anders.
Er moet tegen Lommel dus gescoord worden en door FC liefst een doelpuntje meer dan de tegenstrever. 
Deze avond heeft er nog een laatste training plaats, nadien wordt de selectie bekend gemaakt.
Vlad Marin trekt deze avond met de beloften mee naar Lommel waar hij waarschijnlijk één helft zal meespelen.
FC kan geen beroep doen op de geschorste M’Barki. 
 
De onderlinge statistieken zijn nog steeds negatief voor FC Dender:

Sat 23/09/17 Lommel United 4 - 0 Dender
Wed 21/12/11 Lommel United 0 - 0 Dender
Wed 24/08/11 Dender 0 - 1 Lommel United
Sat 19/03/11 Dender 2 - 0 Lommel United
Sat 23/10/10 Lommel United 3 - 1 Dender
Sat 06/03/10 Dender 0 - 2 Lommel United
Sat 17/10/09 Lommel United 1 - 0 Dender