Voorbeschouwing E. Aalst - FC Dender.

donderdag 21 december 2017 om 13u32

Dit weekend staat de derby van de Denderstreek op het programma!
Eendracht Aalst – FC Dender was eigenlijk de openingsmatch van het seizoen 2017-2018, maar ingevolge Aalsterse stadion(veiligheids)problemen moest deze wedstrijd uitgesteld worden.
 
Vrijdag is er dus de uitstap naar SC Eendracht Aalst - voorheen en na het faillissement in 2002 Voetbalclub Eendracht Aalst 2002 genaamd. In Aalst loopt het op sportief vlak, in tegenstelling tot bij ons, de laatste weken vrij goed. Aalst behaalde tijdens de laatste 9 wedstrijden 6 overwinningen waardoor het nu, na een eerder povere start, veilig middenin het klassement heeft post gevat.
Aalst is ook het enige team dat nog met een 0 achter zijn naam staat in het klassement, het speelde namelijk nog geen enkele keer gelijk dit seizoen, wat mathematisch gezien niet slecht is.
Aalst scoorde tot dusver reeds 23 doelpunten, op 3 matchen na werd er in iedere wedstrijd gescoord. Hoofdverantwoordelijke hiervoor is Klaas De Rock met 10 doelpunten, de andere aanvallers Bangoura en Mitu scoorden respectievelijk 5 en 2 doelpunten. Middenvelder De Neve wist reeds driemaal de netten bol te zetten.
Op defensief vlak blijken onze beide ploegen, met 26 tegendoelpunten, even “sterk” te zijn. Aalst beschikt, op de doelman na, over een eerder jonge defensie, net zoals het middenveld bestaande uit jonge twintigers.
De vorige wedstrijd van Aalst werd met 2-4 gewonnen in Hamme, na doelpunten van Verstraeten De Rock (2) en De Man.
 
Bij FC vlot het de laatste weken helemaal niet waardoor we nu helemaal onderin het klassement, op de 13e plaats, staan.
In de vorige wedstrijd, tegen Lommel SK, voetbalde FC nochtans aardig mee maar uiteindelijk werden opnieuw enkele foutjes afgestraft en dit terwijl het vooraan o zo moeilijk lijkt om een doelpuntje mee te pikken… we zitten dus in een heel moeilijke periode.
We moeten het helaas opnieuw herhalen maar FC moet de knop trachten om te draaien en de punten proberen mee te pakken uit Aalst, om zo nog enigszins met een goed gevoel de winterstop te kunnen ingaan.
Maar een derby lijkt wel een ander soort wedstrijd en zeker de confrontaties tussen Aalst en Denderleeuw, die in verleden al meermaals een evenement op zich waren, spreken tot de verbeelding! Vooral de twee laatste derby’s, 2-2 en 4-4, waren uiterst spannend.
Coach Chris Janssens kan voor deze wedstrijd geen beroep doen op de geschorsten Nicaise en M’Barki.
Het hoeft geen betoog dat onze spelerskern rekent op jullie steun in Aalst, SUPPORTERS OP POST!

Historiek:

Sun 31/01/16 Dender 4 - 4 Eendracht Aalst
Sun 13/09/15 Eendracht Aalst 2 - 2 Dender
Sun 29/04/12 Eendracht Aalst 0 - 0 Dender
Sat 10/12/11 Dender 2 - 2 Eendracht Aalst
Sun 13/01/08 Dender 2 - 1 Eendracht Aalst
Sun 30/04/06 Dender 5 - 2 Eendracht Aalst

Wedstrijdleiding:
REF: DEBEUCKELAERE KEVIN
AR1: BECQUET LENNERT
AR2: VERHELLE KENNETH