Voorbeschouwing FC Dender - Chatelet Farciennes.

woensdag 10 januari 2018 om 13u32

Zaterdag kruisen FC Dender en Châtelet Farciennes opnieuw de degens, de heenwedstrijd eindigde op 1-2 en beide ploegen kunnen tot dusver niet heel tevreden terugkijken op de voorbije campagne.
Châtelet, dat vorig seizoen kampioen speelde, staat op de voorlaatste plaats en heeft het heel moeilijk om te winnen. De 10 punten die het totaliseert behaalde uit 7 gelijke spelen en 1 schamele 1-2 overwinning in Aalst.

De laatste drie wedstrijden vallen eigenlijk best mee want het behaalde 4 op 9, naast de overwinning tegen Aalst werd er trouwens ook gelijk gespeeld tegen topploeg Lommel. De laatste wedstrijd werd met 0-1 nipt verloren tegen Oudenaarde, dat in een sterke periode zit.
Topscorer Lorenzon telt 4 doelpunten maar staat al droog sinds 14 oktober, ook middenvelder Ladrière, 3 doelpunten, lijdt aan hetzelfde euvel. Châtelet scoorde al 14 doelpunten en kreeg 29 tegendoelpunten te incasseren. De helft van de wedstrijden slaagde het er niet in om te scoren.
Het is echter duidelijk dat er coach Frédéric Stilmant nog een moeilijke taak rest om zijn club naar veiligere oorden te loodsen.
FC telt zes punten meer dan zijn toekomstige tegenstander, maar ook een match minder. In Aalst kon het, dankzij een toch wel perfecte match, de neerwaartse spiraal beëindigen. Het won er vrij gemakkelijk met 1-3 en zou uit deze winst vertrouwen moeten kunnen putten om de competitie te hervatten want FC bevindt zich nog in de gevarenzone en moet er dringend zien weg te geraken.
Zaterdag is winst dus de enige optie.
Coach Janssens kan geen beroep doen op de geschorsten Meeus en Tarfi.
SUPPORTERS OP POST !
 
Zaterdag na de wedstrijd tegen Châtelet gaat de voorverkoop voor de derby van de Denderstreek, tegen E. Aalst, van start. 
Voorverkoop in Denderleeuw (uitsluitend voor FC-supporters):
Zaterdag 13/01/2018, na de wedstrijd tegen Chatelet – Farciennes, van 22.00  tot  22.30,
Woensdag 17/01, van 16u30 tot 18u30,
Vrijdag 19/01, van 16u tot 18u,
Woensdag 24/01, van 16u30 tot 18u30,
Zaterdag  27/01 van 10u tot 12u. 
 
E. Aalst zelf zal een voorverkoop organiseren voor de Aalst-supporters, meer info hierover zal via de website van E.A. meegedeeld worden.

Wedstrijdleiding:
REF: DE PRINS MATTHIAS
AR1: SILVRANTS SAM
AR2: SNOECK CHRISTOPHE