Voorbeschouwing ASV Geel - FC Dender.

vrijdag 19 januari 2018 om 11u19

FC Dender had het in de vorige wedstrijd niet gemakkelijk met Châtelet, de kansen waren er maar FC bleef steken op een 1-1 gelijkspel.
Zopas werden er twee nieuwe aanwinsten bekend gemaakt om aan dit euvel te verhelpen. Ernest N’For en Azzedine Zaidi komen onze troepen versterken.
FC staat nog steeds niet al te best gerangschikt en doet er dus best aan om wat puntengewin aan mekaar te rijgen.
Het krijgt hiervoor dit weekend de kans in Geel.
 
Allemaal Samen Verbroedering Geel staat op de zevende plaats en doet het de laatste weken heel goed, vorig weekend won het met 1-3 in Berchem.  Sportief vlot het er dus vrij goed, op extra sportief – lees financieel – vlak zit Geel met een probleem.
Voorlopig heeft dit nog maar weinig weerslag op de resultaten, feit is wel dat dit de spelers onrustig kan maken, zo is onze nieuwe aanwinst Azzedine Zaidi een speler die overkomt van Geel.
Geel begon aan het seizoen met Nicky Hayen als trainer, Nicky werd er in de loop van het seizoen opgevolgd door T2 Patrick Van Houdt die nu nog steeds het roer in handen heeft.
Met 30 gescoorde doelpunten mogen we van Geel zeggen dat het een heel productieve ploeg is. Hoofdverantwoordelijke voor de 30 Geelse doelpunten is de jonge aanvaller Ahmet Karadayi met 7 doelpunten. Op de tweede plaats staat er Azzedine Zaidi met 5 doelpunten, maar Azzedine verdedigt vanaf nu echter onze kleuren! Bij verdediger Jo Christiaens staat de teller op 4, maar quasi iedere Geelse veldspeler heeft al een doelpunt achter zijn naam staan. Op verdedigend vlak liep het een vijftal speeldagen geleden wat verkeerd want het verloor toen met 6-1 (Oudenaarde) en 1-3 (Knokke). De laatste 3 speeldagen slikte het wel maar 1 tegendoelpunt.
 
FC zal zich dus in Geel van zijn beste kant moeten tonen om de plaatselijke verdediging te verschalken.
Op René Sterckx, spierletsel bovenbeen en drietal weken out, kan er geen beroep gedaan worden, Julien Pé - die sukkelt met een kuitprobleem – ondergaat deze avond een ultieme test.
Wouter Hias is geschorst.
Gilles Figys zocht andere oorden op, nl. Rebecq.
SUPPORTERS OP POST!

Historiek:

Sat 11/11/17 Dender 2 - 2 Geel
Sat 18/03/17 Dender 2 - 1 Geel
Sat 05/11/16 Geel 2 - 4 Dender