Voorbeschouwing FC - E. Aalst.

vrijdag 26 januari 2018 om 10u07

Zondag is ’t weer zover!
De vorige derby ligt nog vers in het geheugen en daar is de volgende al! Op zondag 28 januari ontvangt FC, om 14u30, de buren uit Aalst voor de derby van de Denderstreek!
 
Het laatste onderlinge duel was heel succesvol voor FC Dender, het won op het veld van de aartsrivaal met 1 – 3. FC, dat een ganse helft met 10 man verder moest, trok in Aalst verdiend aan het langste eind, doelpuntenmakers van dienst waren Jonas Bogaerts, Alexandre N’Doumbou en René Sterckx.  
Voor Aalst kon toen De Rock de 1 – 0 netten.
De Rock is momenteel met 12 doelpunten de topscorer uit onze reeks, maar in de vorige wedstrijd – die in Lommel in extremis verloren werd – moest hij halfweg de strijd staken. Een spierscheur ter hoogte van de ribben dreigt hem meerdere weken aan de kant te houden, zodat hij zondag hoogstwaarschijnlijk forfait zal moeten geven voor de derby, maar coach De Cock beschikt over een heel brede kern om dit euvel op te lossen. Aalst bezit een jonge kern met een gemiddelde leeftijd van 22 jaar, maar aan dit gebrek aan ervaring werd er tijdens de winterstop een mouw gepast en dit met de terugkeer van Kenny Van Hoevelen op wie er gerekend wordt om op defensief vlak wat meer zekerheid in te bouwen.
Op offensief vlak doet Aalst het tamelijk goed met 26 doelpunten, 4 meer dan FC. Naast De Rock wisten ook Bangoura (5), De Neve (3) en Mitu (2) reeds meermaals te scoren.
Aalst kreeg reeds 32 tegendoelpunten te slikken, 1 meer dan FC Dender. Na de derby van 23 december werd de Aalsterse doelman Van den Noortgaete vervangen door youngster Julien De Vriendt (19j) die in Lommel een nare ervaring opliep door zich te laten verrassen op een terugspeelbal, in de laatste wedstrijd tegen het sterke Heist (evenwel zonder Bart Webers) zorgde hij er wel voor dat Aalst zijn eerste gelijkspel behaalde, dit in tegenstelling tot FC Dender dat grossiert in draws (7).
Aalst staat op de tiende plaats en telt vier punten meer dan FC Dender.
 
Na de 1-3 overwinning op Aalst behaalde FC, hoe kan het bijna anders, twee gelijke spelen – Chatelet (1-1) en Geel (3-3). Ook FC Dender zat niet stil tijdens de winterstop, het zag Figys (Rebecq), Knipping (Berchem) en De Almeida (Halle) vertrekken maar wist zich ook te versterken met offensief geweld, Ernest Nfor en Azzedine Zaidi kozen voor de FC kleuren.
Voor FC is het zondag nog steeds van moeten want het moet ten koste van alles weg zien te geraken van de barrageplaats waarop het nu staat, temeer daar het de ploegen die het rondom zich heeft staan vorig weekend zag winnen.
Het belooft dus nog een keiharde strijd te worden richting eindmeet, ook nu zondag zullen de zenuwen uiteraard tot op het uiterste gespannen staan want aan supporters zal er geen gebrek zijn, de voorverkoop verloopt uitermate goed en het restaurant is volzet.
Vorig weekend speelde FC een goede wedstrijd maar eens te meer werd er met een gelijkspel afgesloten, 3-3 in Geel. De drie doelpunten van Sarr, Cocchiere en Tarfi bleken onvoldoende voor winst.
Een derby pronostiek maken is heel risicovol want dit zijn wedstrijden van een ander allooi.
Coach Chris Janssens kan voor deze wedstrijd geen beroep doen op zijn gekwetste draaischijf René Sterckx. 
De spelers, sportieve staf en alle medewerkers van FC hopen op een massale opkomst! Zaterdag, tussen 10 en 12u kan je nog kaarten in voorverkoop aanschaffen, voor de wedstrijd zullen de loketten eveneens geopend zijn, dit vanaf 13u30.
Het hoeft geen betoog dat onze spelerskern rekent op jullie steun, SUPPORTERS OP POST!

Vóór de wedstrijd en tijdens de rust is er een optreden van de dansgroep Extreme Dance, gesponsord door Kris Evenepoel - jeugdvoorzitter.
Onze U12 o.l.v. de trainers Andy De Geyndt en Davy Bellis gaan de spelers begeleiden.
Na de wedstrijd is er in de grote kantine een optreden van de covergroep The Rock Pigeons, aanvang 17u15.
 
Historiek:

22/12/17 Eendracht Aalst 1 - 3 Dender
31/01/16 Dender 4 - 4 Eendracht Aalst
13/09/15 Eendracht Aalst 2 - 2 Dender
29/04/12 Eendracht Aalst 0 - 0 Dender
10/12/11 Dender 2 - 2 Eendracht Aalst
13/01/08 Dender 2 - 1 Eendracht Aalst
30/04/06 Dender 5 - 2 Eendracht Aalst

Wedstrijdleiding:
REF: CRUL TIMOTHY
AR1: BEN ACHA BILAL
AR2: MASZOWEZ NICOLAS