Voorbeschouwing Dessel - FC.

vrijdag 2 februari 2018 om 12u02

Na het gelijkspel in de derby tegen Aalst moet FC Dender dit weekend naar Dessel, de vierde in de algemene rangschikking.
Al morste het de laatste weken wat met punten we kunnen niet anders doen dan zeggen dat Dessel het voortreffelijk doet en volop uitzicht heeft op de Play Offs.
Vorig weekend ging het met 3-2 onderuit op Berchem, het had tot vijf minuten voor affluiten nog uitzicht op een gelijkspel, een late Berchemse aanval besliste er anders over.
Om op Dessel punten te gaan halen moet men van goeden huize zijn, dit seizoen slaagde er enkel koploper Lommel in om er gelijk te gaan spelen, 1-1. Alle andere thuiswedstrijden werden vlot gewonnen, de tegenstanders slaagden er zelfs nauwelijks in om er te scoren. Grootste overwinning was deze tegen Patro Eisden, 6-1.
Op verplaatsing won het slechts nog maar tweemaal, waaronder de 0-1 overwinning in het Van Roystadion. Een doelpunt dat gescoord werd door topscorer Vansimpsen (9) en dit na een slechte terugspeelbal. Naast Vansimpsen zit ook Kevin Janssens al aan een behoorlijk aantal doelpunten, nl. 7 doelpunten, als middenvelder geen onaardig aantal.
Er wacht FC in Dessel dus de zware opdracht om er als eerste team te gaan winnen…
Het kan hiervoor nog niet rekenen op nieuwkomer Cendrino Misidjan, die nog niet speelgerechtigd is.
Ook op de geel geschorste Michel Goffin kan er geen beroep gedaan worden, net als op de gekwetste René Sterckx die voorlopig enkel nog maar looptraining achter de rug heeft, vanaf volgende week mag hij ook mee baltraining doen.
FC heeft, gezien de rangschikking, de punten meer dan ooit nodig… winst is dus nodig!
SUPPORTERS OP POST !

Historiek:

Fri 24/11/17 Dender 0 - 1 Dessel Sport
Sat 11/02/17 Dender 2 - 0 Dessel Sport
Sat 08/10/16 Dessel Sport 4 - 4 Dender
Tue 11/11/08 Dessel Sport 1 - 3 Dender
Sun 13/05/07 Dessel Sport 0 - 2 Dender
Sun 10/12/06 Dender 1 - 0 Dessel Sport