Voorbeschouwing FC Dender - Berchem Sport.

donderdag 1 maart 2018 om 10u53

FC ging zaterdag ll. met de billen bloot tegen FC Oosterzonen, 4-0. Het zag dit weekend tevens ook Berchem Sport winnen tegen het zo goed als veroordeelde Patro Eisden Maasmechelen!
We mogen dus spreken van een zwart weekend want er staan nu slechts twee ploegen lager geklasseerd dan FC, volgend seizoen komen we dus virtueel gezien in de tweede amateurklasse uit.
Het seizoen is uiteraard nog niet ten einde maar een goed teken is dit niet, temeer daar men - om zich te redden - uiteindelijk best 34 punten behaalt, dit betekent dat FC in de komende 9 wedstrijden minstens 12 op 27 moet behalen, er zijn aangenamere vooruitzichten.
Ook het groot aantal gelijke spelen en dus ook een gering aantal overwinningen hangt als een strop rond de nek van FC, we hebben dit nog ooit eens meegemaakt….
Onze spelers kijken zaterdag die van Berchem in de ogen, m.a.w. dit kan misschien al een alles beslissende wedstrijd zijn. Verliezen is uit den boze want dan wordt er een kloof geslagen die nog moeilijk te overbruggen valt.
Berchem heeft zijn operatie “redding” goed ingezet want in de laatste wedstrijden behaalde het 9 op 12, er werd gewonnen tegen Dessel (3-2), Oosterzonen (0-1) en Patro (3-1), enkel op Virton werd er verloren (3-0).
De Antwerpenaren lijken dus op het juiste moment de goede vorm terug gevonden te hebben en kunnen dan ook vol zelfvertrouwen afzakken naar het Van Roystadion.
Berchem telt twee doelpunten (28) meer dan FC Dender, doelpunten die hoofdzakelijk gescoord werden door Carrez (5), Maluka (4), Van de Minnebruggen (4), Hairemans (4), Zorbo (3) en Verstraeten (3).
Op defensief vlak zijn beide teams even sterk.
De heenwedstrijd eindigde op 1-2, met doelpunten van Sterckx en Cocchiere.
Onze jongens moeten zaterdag dus veel beter doen dan wat er tegen Oosterzonen op de mat gebracht werd, enkel winnen volstaat. 
Ondanks de ontgoocheling die er momenteel heerst bij de meerderheid van de supporters zou het nu, in het heetst van de strijd, welgekomen zijn om onze spelers een steun in de rug te geven, de bal is nog steeds rond en het is nog niet te laat maar de klok staat ondertussen toch al op meer dan 5 voor 12….
Onze spelers hebben ons nu meer dan ooit nodig.
SUPPORTERS OP POST !
 
FC Dender doet voor deze wedstrijd een speciale supportersactie, vrouwen en jongeren onder de 18 jaar kunnen de wedstrijd gratis bijwonen.

Die dag zullen onze jeugdploegen eveneens massaal afzakken naar ons stadion om onze spelers, in deze niet onbelangrijke wedstrijd, een hart onder de riem te komen steken.
Breng dus bij de volgende thuiswedstrijd gerust wat vrouwen en kinderen mee…!
De tickets dienen vòòr de aanvang van de wedstrijd afgehaald te worden op het secretariaat.

Wedstrijdleiding:
REF: LONNOY MICHAEL
AR1: DE KEYZER TIM
AR2: HERMANS ERWIN