Voorbeschouwing Patro - FC Dender.

vrijdag 9 maart 2018 om 09u54

Onze spelers deden in de vorige wedstrijd, 2-0 winst tegen Berchem Sport, wat ze moesten doen, winnen!
Met nog acht wedstrijden te gaan en als twaalfde in het klassement loert het degradatiespook echter nog serieus om de hoek.
Tegen de komende tegenstander, Patro Eisden Maasmechelen, moeten er dus opnieuw drie punten geoogst worden.
Patro kent een heel moeilijk seizoen en staat afgetekend, met slechts tien punten, laatste. Het telt negen punten achterstand op voorganger Chatelet, de eventuele redding zou een stunt zijn. Patro slaagde er dit seizoen slechts tweemaal in om te winnen, thuis werd er van Seraing (1-0) en Berchem (2-1) gewonnen. Sinds de winst tegen Berchem, eind november, behaalde het slechts 1 op 30, een puntje dat thuis behaald werd na 0-0 tegen Knokke.
Het is dan ook niet verwonderlijk dat Patro zowel op defensief (58 tegendoelpunten) als op offensief (15) vlak de slechtste leerling van de klas is. Topscorer in het team van coach Guido Brepoels is er met vijf doelpunten de 22-jarige Alessio Allegria. Patro kon tijdens de laatste drie wedstrijden wel telkens scoren. De spelerskern van Patro mist vooral ervaring want het is een heel jong team, de oudste speler is slechts 24 jaar.
FC moet tegen Patro uiteraard voor de drie punten gaan, maar in voetbal weet men maar nooit want in de heenwedstrijd moest FC ook harde noten kraken tegen de Limburgers, Cocchiere kon toen pas enkele minuten voor affluiten de stand in evenwicht brengen, (1-1).
Coach Janssens kan geen beroep doen op de geschorste Hias, Sterckx en Goffin zijn uiterst twijfelachtig wegens kwetsuur.

Wedstrijdleiding:
REF: DE CUYPER MICHIEL
AR1: SCHEPERS ARNO
AR2: TIESTERS MARTIJN 

Historiek:

Sat 16/09/17 Dender 1 - 1 Patro Eisden
Fri 24/03/17 Patro Eisden 0 - 1 Dender
Sat 10/12/16 Dender 1 - 2 Patro Eisden
Sat 16/03/13 Dender 1 - 1 Patro Eisden
Sat 27/10/12 Patro Eisden 1 - 1 Dender