Voorbeschouwing FC Dender - FC Seraing.

vrijdag 16 maart 2018 om 10u35

De laatste wedstrijd, tegen Patro Maasmechelen, leverde geen punten op. Uit de wedstrijd tegen de laatste uit het klassement werd er uiteraard op meer gerekend!
Zaterdag komt FC Seraing op bezoek. De Luikenaars kenden een eerder matige start van het seizoen maar herpakten zich vrij snel en bevinden zich nu, vrij van alle degradatiezorgen, in de linker kolom.
De laatste weken lijkt Seraing goed op dreef want het is al zes weken geleden dat ze nog kennis maakten met een nederlaag, enkel twee gelijke spelen – tegen de topploegen Lommel en Heist – leverden puntenverlies op.
Winnen tegen Seraing mag dus als een uitstekend resultaat beschouwd worden, maar gezien onze stand in het klassement is winnen de enige aanvaardbare uitslag voor FC Dender.
Seraing heeft vooraan twee Senegalezen lopen die vlot de weg naar doel vinden, Gueye (10) en Faye (6) zijn er net als Deville (6) de beste afwerkers. Seraing heeft ook een stevige verdediging die slechts 30 doelpunten slikte.
De drie punten thuishouden wordt dus een zware klus, temeer de FC-draaischijf - Mehdi Tarfi - geschorst is, ook Dries Caignau moet verstek geven, dit wegens stage met school.
De heenwedstrijd eindigde op 3-0, een wedstrijd die verdiend gewonnen werd door de thuisploeg. Op de 6-2 na, tegen Chatelet, de ruimste overwinning voor Seraing.
Hopelijk kan FC revanche pakken en zich zo meteen uit de degradatiezone wringen.
Deze avond wordt er nog getraind om 18u.
SUPPORTERS OP POST !

Wedstrijdleiding:
REF: LEFEVER ROBIN
AR1: SCHOENMAECKERS DIRK
AR2: VAN CAELENBERGH GAETAN
 
Historiek:

Sat 04/11/17 RFC Seraing 3 - 0 Dender
Sat 29/04/17 RFC Seraing 1 - 0 Dender
Sun 27/11/16 Dender 0 - 0 RFC Seraing