Beloften verslaan RE Virton

zaterdag 7 april 2018 om 16u11

Aan de vooravond van de belangrijke thuiswedstrijd tegen RE Virton trokken onze beloften naar Virton. Het was een belangrijke wedstrijd, want de winnaar zou na het duel op de tweede plaats terecht komen.
FC trad door de onbeschikbaarheid van enkele beloften aan met een verjongd elftal.

Virton begon het best aan de wedstrijd en hadden meteen een kans die door doelman Van Zele onschadelijk gemaakt werd. Net voor het kwartier kwamen ze dan toch na een vrije trap op voorsprong, 1-0.
Het signaal voor onze beloften om wakker te schieten. 5 minuten later kon Barrezele op vrije trap van Elaut gelijk maken. Nadien werd de thuisdoelman twee keer op de proef gesteld, maar in minuut 29 diende hij zich gewonnen te geven. Pierrot scoorde de 1-2! FC bleef actief op zoek naar een grotere voorsprong, maar dankzij de doelman van Virton was de ruststand slechts 1-2.

In de tweede helft kwam Virton opnieuw opzetten, maar echt heel gevaarlijk konden ze niet zijn. Er werd aan beide kanten wat gewisseld en in minuut 75 kon Odimboleko de voorsprong uitbreiden naar 1-3. Drie minuten later knalde Pierrot een penalty binnen en 1-4.
In minuut 80 kon diezelfde Pierrot op de doelman afgaan en hij maakte zijn hattrick compleet 1-5! Ngongo stond ook nog aan het kanon en zo werd de wedstrijd gewonnen met 1-6.

FC kreeg het niet cadeau, maar kon rekenen op een efficiënte aanval. Onze jongens staan nu op een gedeelde tweede plaats met Lommel SK, maar met twee wedstrijden minder gespeeld.

De ambiance op de bus, maakte de terugreis heel wat aangenamer! De volgende wedstrijd is thuis tegen R. Knokke FC. 16 april om 20u op het Walleken.