Voorbeschouwing FC Knokke - FC Dender.

vrijdag 13 april 2018 om 10u41

FC heeft dit weekend, met de uitstap naar zee – Knokke, een zware uitstap voor de boeg. Vorig weekend liet de ploeg het na om zich comfortabeler te kunnen voelen in het klassement, de opgebouwde voorsprong op Virton werd echter klungelig prijs gegeven.
 
FC Knokke, de tweede in het algemeen klassement, is de tegenstander voor dit weekend. Knokke verloor dit seizoen nog maar vijfmaal waarvan twee keer thuis (Aalst en Lommel). Op zijn synthetisch veld heeft het dus al een serieuze thuisreputatie opgebouwd.
Scoren doet het ook vrij vlot, qua gescoorde doelpunten staat het met 58 doelpunten op de tweede plaats, 2.15 per wedstrijd. Twee spelers vallen hierbij op, nl. Alessio Staelens (18) en Maxim Vandewalle (15), ook Savaete (7), De Cuyper (6), Dhondt (6) en Berkoe (4) droegen hun steentje bij.
Ook verdedigend trekt het, met 32 tegendoelpunten, goed zijn plan. Het is een vrij offensieve ploeg waardoor het achteraan soms ook wat ruimte weg geeft. Coach Yves Van Borm beschikt over een mix van ervaring en heel gedreven jonge spelers.
Dat het Knokke menens is bewijst ook de steun die het van de gemeente krijgt want er werden heel wat middelen vrijgemaakt om het gemeentelijk sportcentrum Olivier op te waarderen.
FC verloor thuis tegen FC Knokke met overdreven 1-3 cijfers, Knokke toonde zich toen een heel uitgekookte ploeg die, na goed scoutingswerk, de zwaktes van FC wist af te straffen.

Met nog drie speeldagen te gaan is het voor FC van moetens. Voorganger Virton lijkt, met nog drie gemakkelijke wedstrijden in het verschiet (Chatelet – Geel en Oosterzonen), ongrijpbaar. We moeten dus VW Hamme achter ons zien te houden, maar ook Hamme heeft, met o.a. nog een wedstrijd tegen het zo goed als veroordeelde Chatelet, meer kans op puntengewin dan FC Dender, het wordt voor FC dus link tegen Knokke, Heist en Deinze om de barrageplaats (of nog erger) te ontlopen. Barragewedstrijden die meestal faliekant aflopen voor de ploegen die moeten strijden tegen de gemotiveerde teams uit lagere reeksen!
Winnen tegen FC Knokke is dan ook de enige optie…

M’Barki en Sarr zijn nog twijfelachtig.
 
SUPPORTERS OP POST!

Historiek:

Sat 30/09/17 Dender 1 - 3 Knokke
Sun 23/08/15 Knokke 2 - 4 E Dender

Wedstrijdleiding:
REF: WINDELS CHRISTOPHE
AR1: DE GEYTER MAARTEN
AR2: DEWYN BENJAMIN