Voorbeschouwing FC Dender - SK Heist.

vrijdag 20 april 2018 om 09u44

FC Dender heeft een woelige week achter de rug!
Een zware 5-0 nederlaag tegen FC Knokke en de daaropvolgende trainersperikelen waren niet het gedroomde scenario.
FC heeft nog helemaal geen zekerheid over een langer verblijf in het hoogste amateurklasse, het sprokkelt dus - met de hete adem van Hamme in de nek - best nog wat punten.
Zaterdag komt KSK Heist over de vloer, een ploeg die net zoals vorig jaar opnieuw een goed seizoen draait, het staat op de vijfde plaats en kan nog aanspraak maken op de Play Offs, beide ploegen hebben dus nog veel te winnen of te verliezen…
De laatste wedstrijden draait het iets minder vlot bij Heist want tijdens de laatste acht wedstrijden werd er slechts eenmaal gewonnen, op Hamme werd het 0-3. Tegen Lommel, Deinze en Dessel – uiteraard niet de minste ploegen  - verloor het zelfs. Tegen Geel, Virton, Seraing en Oudenaarde speelde het gelijk.
De topscorer van Heist is Napoleone met 14 doelpunten, Kabeya en vrijschopspecialist Webers tellen 8 en 7 doelpunten.
Webers en Kabeya zijn twee spelers die tegen FC nogal gemakkelijk scoren, Kabeya bezegelde in de twee laatste duels telkens in de 90e minuut het lot van FC met een winninggoal.
Om de barrageplaats te ontlopen gaat het tussen FC Dender en VW Hamme, de Wuitens krijgen dit weekend met Chatelet een haalbare kaart voorgeschoteld, FC moet nu dus thuis voor niets minder dan de winst gaan….
De sportieve cel kan tijdens deze wedstrijd jullie steun best gebruiken en doet bij deze een oproep naar de supporters toe om zaterdag naar het stadion af te zakken. 
SUPPORTERS OP POST!

Selectie: Gies, Van Gerven, Caignau, Hias, Meeus, Nicaise, Vervoort, Bogaerts, Goffin, Pé, Sterckx, Cocchiere, M'Barki, Nfor, Sarr, Tarfi en Zaidi
Opmerkingen: Zaidi was ziek tijdens de week, maar is hersteld.

Historiek:

Sat 18/11/17 Heist 2 - 1 Dender
Sat 17/12/16 Dender 4 - 5 Heist
Sat 22/10/16 Heist 1 - 3 Dender
Sat 31/03/12 Dender 1 - 2 Heist
Sun 06/11/11 Heist 2 - 2 Dender
Sat 02/04/11 Heist 3 - 0 Dender
Sat 06/11/10 Dender 3 - 0 Heist

Wedstrijdleiding:
REF: LEFEVER ROBIN
AR1: STOVE FLORIAN
AR2: RYS EDWIN