Voorbeschouwing KSV Oudenaarde - FC Dender.

vrijdag 31 augustus 2018 om 10u46

Zaterdagavond gaat in de eerste amateurklasse het nieuwe voetbalseizoen van start!
Tijdens het tussenseizoen werd er op FC Dender niet stil gezeten, bestuurlijk werden er enkele wijzigingen doorgevoerd, maar ook op sportief vlak vallen er nieuwe namen te noteren.
Deze veranderingen zorgden er ook voor dat FC Dender tijdelijk “lam” lag, maar ondertussen zijn alle problemen van de baan, trekt FC een nieuw kaart en wil het op zoek gaan achter nieuwe successen, hierbij worden ook de supporters niet vergeten: de eerste thuiswedstrijd bijvoorbeeld  wordt gecombineerd met een gratis Kick off Festival waarbij de topper tegen SK Deinze zelfs gratis kan bijgewoond worden. Opvallend is ook dat de abonnementen goedkoper geworden zijn, er zijn zelfs gratis wedstrijdtickets en drankbonnetjes aan verbonden!
Met het verleden in het achterhoofd moet voetbal op FC opnieuw een feest worden, voor jong en oud!
  
Met Francky Cieters werd er een nieuwe coach aangesteld, hij moet er voor zorgen dat zijn team zo hoog mogelijk het seizoen kan afsluiten.
Van de kern van vorig seizoen resten er slechts zes basisspelers, Gies – Hias – Caignau – M’Barki – Zaidi en Cocchiere bleven aan boord.
Van de nieuwkomers wordt er uiteraard veel verwacht. Van nieuwe doelmannen Yarno De Nayer (19, Anderlecht en Zulte Waregem) en Rob Van Opdenbosch (18, Ninove, Genk en Lokeren) wordt er verwacht dat zij de strijd aangaan met onze doelman Xavier Gies.
In de verdediging krijgen Hias, Caignau en Vervoort versterking van Maxim Nijs (21, Waasland Beveren) en ervaren rot Ludovic Buyssens (32, Deinze, Bergen, KAAG, Lierse, OHL en STVV).

Op het middenveld krijgt blijver Zaidi de nieuwkomers Jonny Rowell (28, Newcastle, Olympic Charleroi, Waasland-Beveren, FC Eindhoven en Berchem), Wannes Van Tricht (24, KV Mechelen, ASV Geel, Rupel Boom en Aalst) en last but not least Kenneth Houdret (25, Charleroi, OHL, Union en Avellino) aan zijn zijde.
In de aanval bleven Cocchiere en M’Barki present, hier zijn Dennis Van Vaerenbergh (20, Club Brugge en FC Eindhoven) en Arthur Njo-Léa (22, Lausanne Sport, Rennes, Le Mont LS en RE Virton) onze nieuwe mannen!
Deze basiskern werd nog uitgebreid met een zestal spelers uit de B-kern, een beloften elftal dat vorig seizoen op een haar na de titel misliep (omdat door enkele afgelaste wedstrijden minder punten kon sprokkelen dan de kampioen).  
 
Onze openingswedstrijd is uiteraard niet van de poes want Oudenaarde was in het verleden telkens een kwaaie tegenstander. Vorig seizoen eindigden beide wedstrijden op 2-2, ook de jaren voordien kampte het enorm tussen beide ploegen.
Vorig seizoen kende de Oudenaardse coach, Stefaan Leleu, een heel rustig seizoen en draaide zorgeloos mee in de subtop.
Zijn team bevat enkele clubspelers die al enkele jaren de basis vormen van een sterk geheel, om enkele namen te noemen… Verstraete, Martens, Van Ruyskensvelde en Van Gyseghem, zij verdedigen al enkele jaren de geel zwarte kleuren.
Eén speler van FC maakte deze zomer de overstap naar Oudenaarde, nl. Andel Sarr.
 
Omdat er nog niet echt een team samengesteld was en er tijdens iedere oefenwedstrijd een paar testspelers opgesteld werden verliep onze oefencampagne eerder moeizaam, de automatismen waren ver zoek.
De bekerwedstrijd tegen Hamme werd verloren, FC kwam al vrij snel 1-0 achter waardoor Hamme de deur op slot kon doen terwijl FC niet bij machte leek om de situatie te keren.
Tijdens de laatste oefenpot, tegen Mandel – 0 - 1 winst met doelpunt van Arthur Njo-Léa, vielen er wel al heel wat positieve punten te noteren, deze wedstrijd deed ons alvast het beste verhopen voor de rest van het seizoen.
KSV Oudenaarde is voor onze supporters ook telkens een aangename verplaatsing waar ze veel sfeer kunnen maken, ook nu rekenen onze spelers op jullie aanwezigheid om deze moeilijke verplaatsing tot een goed einde te brengen.
 
SUPPORTERS OP POST!

 

Historiek:

24/03/18 Oudenaarde 2 - 2 Dender
14/10/17 Dender 2 - 2 Oudenaarde
20/08/17 Oudenaarde 2 - 0 Dender
01/04/17 Dender 1 - 0 Oudenaarde
17/09/16 Oudenaarde 0 - 1 Dender
02/04/16 Oudenaarde 3 - 1 Dender
 • Jupiler
 • stravbier
 • drinxit
 • fonce
 • Bosmans
 • Houthandel-VH
 • rantour
 • pelicanrouge
 • logo  Eecofisk
 • LOGO Fashion Forum
 • Logo Ibis Aalst 2017
 • Logo Lucas
 • loft
 • Logo De Smaele
 • Logo Romein
 • Logo Willy & Gunther
 • Tony Boel