Ook onze beloften winnen de derby van de Denderstreek!

dinsdag 23 oktober 2018 om 12u10

Een goede week na de derby tussen E. Aalst en FC mochten ook de beloften het opnemen tegen onze buren. De wedstrijd werd gespeeld op het kunstgras langs het Walleken.

Aalst begon het beste aan de wedstrijd en met hun 3-4-3 opstelling drongen ze FC terug op eigen helft. De verdediging en het middenveld hadden moeite met de talrijke offensieve lopende mensen van Aalst, die goed tussen de lijnen bewogen. FC speelde zijn eigen kansen slecht uit en ook het samenspel kwam er niet uit. Aalst bleef hoog druk zetten en rond minuut 20 resulteerde dit in een corner. De bal werd buiten het bereik van doelman De Nayer gekopt. FC op achtervolgen aangewezen! De rest van de eerste helft was een maat voor niets en we gingen rusten met 0-1.

De rust had duidelijk een positief effect op onze jongens. De druk van Aalst kwam er niet meer uit en het was FC dat hoge pressie uitvoerde. Aalst probeerde een oplossing te vinden door meer naar een verdedigende 4-5-1 te gaan. FC ging zijn kansen vooral langs de flanken, maar een doelpunt bleef achterwege. In de 74e minuut wisselde Marc Carlier meteen 3 spelers en voerde wat positiewissels uit. Het duurde nog tot minuut 80, maar toen kon Stijn Barrezeele de verdiende 1-1 toch binnen tikken. Het was nu het moment voor onze jongens om erop en erover te gaan!

1 van de wissels van coach mag gerust een gouden wissel genoemd worden, want de ingevallen Arne Van De Gucht kon FC op voorsprong brengen in minuut 85 nadat een voorzet slecht werd weggewerkt door de Aalsterse verdediging. Aalst probeerde nog terug te slaan, maar FC hield de overwinning vast en mocht net als de eerste ploeg de derbyzege claimen!

Opstelling: De Nayer, Odimboleko, De Coeyere, Zaanan, Barrezeele, Van Calenbergh (74' Beerens), Lambert (74' Van De Gucht), De Smet, Kunda Medie, Ngongo, Smits (74' Oulad). 

Woensdag al trekken onze beloften naar RWDM. Indien ze die wedstrijd kunnen winnen, sluipen ze de top 3 van het klassement binnen.