Voorbeschouwing FC Dender - Lierse Oosterzonen.

donderdag 10 januari 2019 om 13u59

De winterstop zit erop!
Na bijna een maand zonder competitievoetbal krijgt FC D al direct een zware tegenstrever voorgeschoteld.
Opponent Lierse Kempenzonen ontstond dit seizoen als resultaat van een fusie tussen FC Oosterzonen Oosterwijk en SK Lierse.
“Lierse”, jarenlang eersteklasser, heeft maar één doel voor ogen en dat is zo snel mogelijk opnieuw in de hoogste voetbalklasse uitkomen. Ook de achterban verwacht dit want zowel uit als thuis heeft het nog steeds een grote supportersschare achter zich staan, we verwachten zaterdag dan ook heel wat bussen met bezoekende supporters.
Wat het nog spannender maakt is dat Lierse Kempenzonen met FC D op een gedeelde vijfde plaats staat, beiden teams tellen 24 punten, een identiek aantal gewonnen wedstrijden en doelpuntensaldo, het enige verschil is dat FC D tot dusver één doelpunt meer maakte, m.a.w. twee evenwaardige ploegen.
Dat Lierse ambitieus is bewees het deze winter nogmaals door vier nieuwe spelers aan te werven, nl. Thibaut Rausin (doelman Rupel-Boom & Tubeke), Kino Delorge (Dinamo Boekarest), Marvin Ogunjimi en Hannes Smolders (KVM).
Lierse draait al een gans seizoen vlot mee net onder de top twee van onze reeks. Er werd slechts viermaal verloren waarvan tweemaal tijdens de laatste vier wedstrijden toen het op het stugge Chatelet met 1-0 verloor, thuis was Virton met 0-2 de meerdere.
De beste afwerkers zijn er Simon Vermeiren (7) en Yoni Buyens (6).
De heenwedstrijd eindigde op een billijk gelijkspel, 2-2 met tweemaal Arenate als afwerker voor FC D.
FC staat nu voor een moeilijk en belangrijk drieluik, eerst tegen twee teams die het in het klassement rondom zich moet dulden, Lierse en RWDM, en … de derby tegen Eendracht  Aalst, dat zich versterkte met een nieuwe trainer.
Iedereen hoopt dat onze spelers de goede flow van voor nieuwjaar kunnen doortrekken. Er werd tussendoor ook al een oefenwedstrijd gespeeld, tegen Winkel Sport werd er met 2-0 vlot gewonnen. Ook Lierse speelde nog een oefenwedstrijd, deze werd met 2-0 verloren tegen de Nederlandse tweedeklasser Roda JC, wedstrijd waarin de Kempenaren het meeste balbezit hadden maar de tegenstrever over de betere afwerking beschikte.
Coach Cieters kan voor deze wedstrijd geen beroep doen op de geel geschorste Johny Rowell.
Zaterdag heeft er in het Van Roystadion, vóór de wedstrijd, de ploegvoorstelling van onze jeugdacademie plaats.
Na de wedstrijd is er in het Sportcafé een optreden van de covergroep The Pedge. 
Ter gelegenheid van het nieuwe jaar biedt ons bestuur elkeen twee gratis drankjes aan.
De twee gratis drankbonnetjes verkrijg je, op vertoon van een geldig inkombewijs, aan de kassa van het Sportcafé.
Opnieuw dus redenen genoeg om zaterdag naar het Van Roystadion af te zakken.
 
SUPPORTERS OP POST !